vrijdag 11 september 2015

Rotterdam Pride – 24 september | "Rotterdam Pride opent met de Pride Walk"

Rotterdam opent dit jaar de Rotterdam Pride, met de Pride Walk. U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan de Pride Walk. Het festival Rotterdam Pride is er voor iedereen die de vrijheid van seksuele diversiteit wil vieren. De optocht begint vrijdagavond 25 september om 18.00 uur bij het Stadhuis en gaat via de Lijnbaan naar de Keerweer.

Culturele en seksuele diversiteit in alle vrijheid vieren is een krachtig signaal; Rotterdam respecteert de basisrechten van de mens en draagt deze ook uit. Hier wordt niemand beoordeeld of veroordeeld op basis van afkomst, seksuele geaardheid, overtuiging of anderszijn. Helaas is dit niet overal vanzelfsprekend; in veel landen is homoseksualiteit of het hebben van een andere geloofsovertuiging strafbaar. Daarom vindt Rotterdam Pride positieve aandacht voor diversiteit ontzettend belangrijk. Rotterdam Pride gaat over samen zijn, in alle vrijheid.

De regenboogvlag is hét symbool van vrijheid. Door de geschiedenis heen, over heel de wereld, lopen mensen hand in hand met deze vlag in de lucht. Voor solidariteit, voor gelijkheid, voor liefde. Haal de regenboogvlag uit de kast, want de Pride Walk van Rotterdam Pride is een moment om te laten zien dat we staan voor mensenrechten. Iedereen mag trots zijn op zijn of haar identiteit. Met brassbands en zomerkoninginnen voorop viert Rotterdam Pride met alle deelnemers de stad, de vrijheid en seksuele diversiteit die Rotterdam rijk is. Jong, oud, homo, lesbi, trans, multi’s en culti’s, iedereen is welkom om aan te sluiten.
            

Pride Walk
Datum en Tijdstip:  Vrijdag 25 september 2015 om 18.00 uur
Startpunt:  Stadhuis – Coolsingel, Rotterdam
Route:  Er wordt gewandeld via de Lijnbaan naar de Keerweer (zijstraat Westblaak), waar burgemeester Aboutaleb de Rotterdam Pride om 19:00 uur feestelijk opent met de Starsisters.

De regenboogvlaggen voor deze Pride Walk worden gesponsord door Winkeltje van Jan, de huisleverancier van alle grote roze events.
Na de Pride Walk worden de vlaggen weer ingezameld en verstuurd naar de landen die geen vlaggen tot hun beschikking hebben voor hun manifestaties.

Rotterdam Pride
Data:  24 t/m 27 september 2015
Locatie:  Verschillende locaties in het centrum van Rotterdam
Toegang:  Veel activiteiten zijn gratis, voor een aantal activiteiten moet worden betaald

Meer informatie: het volledige programma van Rotterdam Pride is te vinden op:  www.RotterdamPride.com

Zie ook:  
bronnen: RotterdamPride.com / YouTube.com