zondag 6 september 2015

Spanje - LHBT's - Vakantie & Gay Pride | "Homo's vieren vakantie in Spanje" ‼

Uit recente cijfers blijkt dat Spanje het meest populaire vakantieland is onder homoseksuele toeristen. Het land becijferde zelf dat de homoseksuele vakantieganger goed is voor een jaaromzet van maar liefst 6,04 miljard euro. Binnen Europa wordt Spanje gezien als één van de meeste homovriendelijkste landen voor de LGBT-gemeenschap omdat het sinds jaren voorop loopt in het toekennen van homorechten en omdat de acceptatie van homoseksuelen op een zeer hoog niveau staat.

Dat homo's Spanje als hun favoriete bestemming beschouwen is goed nieuws voor het Iberisch schiereiland. Het toerisme genereert ruim 12 procent van het Spaanse bbp (bruto binnenlands product) en wordt als een van de sectoren beschouwd die het meest bijdragen aan het economisch herstel van het land. Volgens de Gay European Tourism Association spenderen homotoeristen zo'n 30 procent meer in vergelijking tot de gemiddelde toerist. Ook gaan homoseksuelen meer verspreid op vakantie wat gunstig is voor het ontlasten van het traditionele hoogseizoen en een positieve invloed heeft op de bezettingsgraad in het laagseizoen.

Spaanse steden als Barcelona en Madrid zijn zeer intrek bij de homotoerist. Barcelona om zijn grote aanbod aan homohoreca en de Spaanse hoofdstad omdat het de grootste Gay Pride van Europa heeft; afgelopen jaar goed voor een extra omzet van 120 miljoen. Maar de traditionele vakantieoorden zorgen voor de meeste inkomsten. Sitges en Ibiza doen het goed maar meest populaire plek volgens het Spaanse Toeristenbureau is Gran Canaria. Ook minder bekende plekken als Torremolinos dragen bij aan de ruim zes miljard omzet uit homotoerisme.

Na Spanje scoort ook Frankrijk goed bij vakantievierende homo's. Met een omzet van 5,9 miljard staat dat land op de tweede plek, gevolgd door Groot-Brittannië dat met een omzet van 4,3 miljard de derde plek bezet. Wereldwijd is Amerika koploper met een omzet uit homotoerisme van maar liefst 21,5 miljard dollar. Het rapport van LGBT Capital, een dochteronderneming van Galileo Capital Management, vertelt niet hoeveel vakantie-euro's door homo's in ons land worden achtergelaten.

Zie ook:  Spanje is nummer 1 voor de LGBT-toerist  /  Spanje is Europese topbestemming bij HoLeBi-toeristen

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com