dinsdag 8 september 2015

Groot-Brittannië · London · LGBT's | "Londen steeds gevaarlijker voor Homo's"

De politie in Londen heeft afgelopen weekend bekend gemaakt dat homogerelateerd geweld het afgelopen jaar is toegenomen met maar liefst 30 procent. Volgens de Metropolitan Police werd de afgelopen twaalf maanden 1667 maal melding gemaakt van geweld tegen homoseksuelen in de Britse hoofdstad, aldus GayStarNews.com en GaySite.nl.

Het jaar ervoor deden 'slechts' 1289 personen aangifte van een homogerelateerd geweldsdelict. De wijk Westminster, waar onder meer de homowijk Soho is gelegen, had de meeste misdaden tegen de LGBT-gemeenschap. Met 166 misdaden voert Westminster de lijst aan van meest gevaarlijke wijken voor homoseksuelen. De wijk Sutton lijkt de veiligste wijk met slechts zeven incidenten tegen homoseksuelen.

De politie in Londen registreert een misdrijf als een homofoob misdrijf als het slachtoffer, of elk ander bij het misdrijf betrokken persoon, het incident beoordeelt als homogerelateerd geweld. Een woordvoerder van de politie laat zondag weten dat door dit criterium de nieuwe cijfers beïnvloed kunnen zijn. "Ook de aangiftebereidheid die de afgelopen jaren toeneemt kan de explosieve stijging van homogerelateerd geweld in de Britse hoofdstad deels verklaren", aldus de politiewoordvoerder.

Zie ook:  Homo wordt in Londen mishandeld en beroofd

bronnen: GaySite.nl / GayStarNews.com / YouTube.com