woensdag 17 april 2013

10 jaar en tbs voor moord op Homoparking 'Vaarle'


                              
Peter van de K. krijgt 10 jaar en tbs met dwangverpleging wegens de moord op een 46-jarige man uit De Mortel op 12 augustus vorig jaar. K. stak zijn slachtoffer neer op homoparkeerplaats De Vaarle bij Nuenen. Dat besloot de rechtbank in Den Bosch woensdag.

Tegen de man was 12 jaar en tbs geëist. De moord vond plaats omdat de verdachte - ten onrechte - dacht dat daar een bijeenkomst was van pedofielen en dat hij de man tegenkwam die hem in het verleden had misbruikt. Daarop kwam het tot een gevecht waarbij hij het slachtoffer stak, sneed en wurgde.

De 31-jarige verdachte bereidde de moord minutieus voor door onder meer vijf of zes keer eerder de parkeerplaats te bezoeken en door video's te bekijken over de bekende seriemoordenaar Richard Ramirez. Daarnaast maakte hij veel aantekeningen in een dagboek. Die stukken werden steeds gewelddadiger.

De man is vroeger verschillende malen misbruikt en lijdt mede daardoor aan een chronische depressie en een angststoornis. Tijdens zijn tbs zal hij daaraan moeten worden behandeld.

Van de K. is ook veroordeeld voor het bezit van vier vlindermessen, twee alarmpistolen en een groot aantal patronen.


bron: Algemeen Dagblad


Tien jaar cel en tbs voor moord op Homo-ontmoetingsplaats 'Vaarle' bij Nuenen

Peter van de K. (31) uit Eindhoven is woensdag voor de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangver- pleging voor de moord op een 46-jarige man uit De Mortel. Dat gebeurde in augustus 2012 op parkeerplaats Vaarle langs de A270 bij Nuenen.

De eis tegen de Eindhovenaar was twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging. De nabestaanden van het slachtoffer krijgen 7000 euro scha- devergoeding. Zij eisten twee weken terug 9000 euro.

Deskundigen hadden tbs geadviseerd. Een psychiater en psycholoog drongen tijdens de zitting al aan op behandeling. Zij noemden Van de K. een 'depressieve, gesloten en achterdochtige man' en meenden dat er een kans was op herhaling.

'Jacht op flikkers'
Volgens de rechtbank heeft Van de K. zijn slachtoffer met voorbedachten rade neergestoken en gewurgd op de parkeerplaats die bekend staat als homo-ontmoetingsplaats.

Hij had 't gebied vooraf meerdere keren verkend en foto's gemaakt. Van de K. droeg in de nacht van 11 op 12 augustus donkere kleding en handschoenen en had twee messen bij zich. Ook schreef hij eerder een gewelddadig verhaal waarin hij melding maakte van 'mijn eerste moord' en 'de jacht op flikkers'.

Fascinatie voor seriemoordenaars
Van de K. vertelde tijdens de zitting dat hij wilde invoelen hoe iemand een moord voorbereidt. Hij was onder meer gefascineerd door het werk van seriemoordenaars.

Het was volgens Van de K. nooit zijn bedoeling daadwerkelijk iemand te vermoorden. Hij verklaarde bovendien dat hij zijn slachtoffer aanzag voor iemand door wie hij jaren daarvoor was misbruikt.

bron: Omroep Brabant


  →  Video-fragment !!    

  →  Audio-fragment !!