vrijdag 19 april 2013

'Koningin Van Alle Mensen' en 'Het Koningslied'


                    
Vanmorgen - vrijdag 19 april - is op Radio2 voor het eerst het officiële Koningslied te horen geweest. In het Oranjejournaal lieten pre- sentatoren Frits Spits en Wendy Beenakker het nummer horen. Alle radiozenders in Nederland hebben het Koningslied daarna tegelijk aangeboden gekregen. Afgelopen dinsdag deden Albert Verlinde en Winston Gerschtanowitz een radioronde en waren te gast in de shows van Radio 538, Q-music en 100%NL om het lied 'Koningin Van Alle Mensen' gezongen door 'RTL Boulevard United' te promoten.

Koningin Van Alle Mensen
De single 'Koningin Van Alle Mensen', een initiatief van RTL Boulevard, heeft de eerste plek veroverd in de iTunes download store. Albert Verlin- de is ontzettend blij. "Ik ben ontzettend trots voor onze koningin en het Prinses Beatrix Spierfonds". De opbrengst van alle downloads gaat naar dat goede doel. "Vanmorgen (dinsdag 16 april) zei ik al in het ochtendprogramma van Mattie en Wietze bij Q-music dat het fantastisch zou zijn, als we hoog in de lijsten terecht komen. Dat dit al binnen één dag zou gebeuren, had ik niet gedacht. Ik hoor ook dat veel mensen ontroerd zijn als ze het lied horen".

'Koningin Van Alle Mensen' met de melodie van het passende 15 miljoen mensen is geproduceerd door Eric van Tijn en Jochem Fluitsma. Het lied wordt gezongen door 18 BN'ers onder de naam 'RTL Boulevard United'.

De 18 BN'ers zijn: Frans Bauer, René Froger, Danny de Munk, Josje Huisman, Najib Amhali, Pia Douwes, Wolter Kroes, Lieke van Lexmond, Tim Douwsma, Sandra Reemer, Xander de Buisonjé, Willeke Alberti, Danny Froger, Jeroen van der Boom, Ralf Mackenbach en gastheren Albert Ver- linde en Winston Gerschtanowitz.

Het Koningslied
Het Koningslied is gecomponeerd en geproduceerd door John Ewbank, in opdracht van het Nationaal Comité Inhuldiging en de NPO. Alle op- brengsten van het lied gaan naar het Oranje Fonds.

Het Koningslied heeft binnen enkele uren de eerste plek van de Nederlandse iTunes-hitlijst bereikt. Zowel een woordvoerder van het Nationaal Comité Inhuldiging als van platenmaatschappij Universal laat weten blij te zijn met de koppositie.

De tekst van het 'Koningslied' werd geschreven door Jack Poels, John Ewbank, Alain Clark, Guus Meeuwis en Daphne Deckers. De tekst van de rapsectie in het nummer is gemaakt door Kraantje Pappie, Gers Pardoel, Ali B en Lange Frans. De schrijvers lieten zich inspireren door de tekstuele inzendingen van het Nederlandse volk.

In totaal hebben 51 artiesten het koningslied ingezongen. Componist John Ewbank maakte de muziek, die is ingespeeld door het Metropole Orkest met bijdragen van Lavinia Meijer, Carel Kraayenhof, de Caribische drumband KalentuRa en het Groot Omroepkoor. Het nummer is opgenomen in de Wisseloord Studios in Hilversum. Het Koningslied duurt 5 minuten en 8 seconden.

De 51 artiesten zijn: Anita Meijer, Alain Clark, Ali B, Aliyah, Bollebof, Ben Cramer, Babette van Veen, Chantal Janzen, Chris Hordijk, Do, Dre Hazes, Danny Froger, Edsilia Rombley, Esmée Denters, Edwin Evers, Frans Duijts, Frederique Spigt, Fouradi, Glennis Grace, Guus Meeuwis, Gerard Joling, Gers Pardoel, Henk Poort, Iris Kroes, Jim Bakkum, Jaap Reesema, Jennifer Ewbank, Johnny de Mol, Jamai, Jeroen van Konings- brugge, Jack van Gelder, Kraantje Pappie, Laura Jansen, Lange Frans, Lee Towers, Lisa Lois, Marco Borsato, Nielson, Niels Geusebroek, Paul de Leeuw, Pearl Jozefzoon, Rowwen Hèze, Ruth Jacott, Ruben Hein, René Froger, Roxanne Hazes, Syb van der Ploeg, Sharon Doorson, Trijntje Oosterhuis, Willeke Alberti en Wouter Hamel.

Op de dag van de troonswisseling zullen tientallen artiesten en koren het lied ten gehore brengen tijdens een 'meezingconcert' in Ahoy in Rotter- dam. De beelden worden 's avonds live getoond aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima, voordat zij in Amsterdam beginnen met hun koningsvaart.

bronnen: RTL Boulevard / De Volkskrant / YouTube.com