dinsdag 26 februari 2013

Homofobe Phelps-kerk verjaagd


In Santa Monica in de VS heeft een grote groep studenten ervoor gezorgd dat demonstranten van de homohatende Westboro Baptist Chuch van Fred Phelps het hazepad heeft gekozen.

De homohaters hadden positie ingenomen tegenover de High School van de stad om te protesteren tegen het gay-vriendelijke beleid van de onderwijsinstelling.

Maar ze werden geconfronteerd met een groot aantal tegendemonstranten dat hen symbolisch de rug toekeerde en pro-homorechten-leuzen scandeerden. Na enige tijd gaven de leden van de sekte het op en vertrokken ze. "Go back to Kansas", riepen de studenten hen na.

bronnen: GayKrant.nl / YouTube.com
   


   

Anti-Homodemonstratie wordt Pro-Homodemonstratie

Enkele leden van de Westboro Baptist Kerk hebben maandag geprotesteerd bij een school in de Amerikaanse stad Santa Monica. Volgens de aanhangers van de omstreden kerk laat de schoolleiding "het onterecht na homoseksualiteit te veroordelen en zijn homoseksuele leerlingen op de school, tot grote schande van God, geaccepteerd". Waar het handjevol protesteerders niet op had gerekend was een massale tegendemonstratie van enkele honderden homoleerlingen en hun sympathisanten.

Leden van de Westboro Baptist Kerk uit Kansas hebben in het verleden al diverse malen geprotesteerd tegen de acceptatie van homoseksuali- teit. De kerk werd in 1955 opgericht door Fred Phelps en telt ongeveer 70 leden, die bijna allemaal familie van Phelps zijn. Ze verstoren ook regelmatig begrafenissen en herdenkingen door luidkeels het overlijden van 'goddelozen' als homoseksuelen, moslims, joden en katholieken toe te juichen.

Phelps claimt dat God boos is op Amerika omdat het land tolerant is ten opzichte van homoseksualiteit. De kerk is onder meer van mening dat militairen in Afghanistan sneuvelen als straf voor het immorele homobeleid.

Phelps predikt tevens dat God homo's haat en dat terroristische aanvallen en natuurrampen de straf van God zijn omdat de mensheid niet-hetero's tolereert. In ons land kwam Phelps in het nieuws toen hij het vliegtuigongeluk van Turkish Airlines bij Schiphol in 2009 een straf van God noemde voor het homovriendelijke Nederland. Bij de crash in februari 2009 kwamen vijf Turken en vier Amerikanen om het leven.

bron: GaySite.nl