vrijdag 1 maart 2013

Outgames 2017 naar Miami Beach


Miami Beach heeft de World Out Games 2017 toegewezen gekregen. Tijdens een conferentie van organisator Gay and Lesbian International Sport Association (GLISA) is donderdag de beslissing genomen na een uitgebreid bezoek aan zowel Miami Beach alsmede tegenkandidaat Reykjavik.

De stemming vond plaats in Antwerpen, de stad waar de World Out Games dit jaar plaats zullen vinden. Volgens voorzitter Paul Brummitt van de World Out Games hebben zowel Reykjavik als Miami Beach een fantastisch bidbook ingeleverd en waren hun presentaties uitmuntend. Maar er moest gekozen worden en uiteindelijk is het dus Miami Beach geworden. De World Out Games worden eens in de vier jaar gehouden en worden georganiseerd door de Gay and Lesbian International Sport Association (GLISA).

De World Out Games is niet alleen een sportief evenement, ook een uitgebreid cultureel programma en een mensenrechtenconferentie behoren tot de agenda. Het is voor het eerst dat het evenement in Amerika plaats gaat vinden. Eerdere edities waren in Montreal en Kopenhagen.

Amsterdam, Limerick, Londen, Orlando en Parijs willen graag de Gay Games van 2018 organiseren. Donderdag was de laatste dag om het bidbook in te leveren. In mei van dit jaar zullen de laatste drie steden die gaan strijden om de organisatie bekend gemaakt worden.

bron: GaySite.nl
   

World Outgames 2017 in Miami Beach

De vierde editie van de World Outgames zal in 2017 worden gehouden in Miami Beach, Florida.

Om te worden gekozen als gaststad voor de World Outgames moest Miami het opnemen tegen het IJslandse Reykjavik. "Onze leden moesten kiezen tussen twee fantastische steden. Miami Beach en Reykjavik verschillen veel van elkaar, maar zijn allebei even opwindend op hun eigen manier", zei Paul Brummitt van de Gay and Lesbian International Sport Association (GLISA), die het evenement organiseert.

Drie steden haakten al eerder af: Denver, Rio de Janeiro en Rome. De World Outgames is samen met de al langer bestaande Gay Games het grootste roze sportevenement ter wereld. De eerstkomende Outgames vinden dit jaar plaats in Antwerpen, van 31 juli tot en met 11 augustus.

bron: GayKrant.nl