dinsdag 12 februari 2013

Fransen gaan akkoord met Homohuwelijk


De Franse Tweede Kamer, de Nationale Vergadering, heeft dinsdag zoals verwacht ingestemd met het wetsvoorstel dat het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht mogelijk maakt. Van de afgevaardigden stemden er 329 voor, 229 stemden tegen en er waren tien onthoudingen.

De regering van de socialistische president François Hollande heeft het wetsvoorstel geïntroduceerd en heeft een meerderheid in het parlement, inclusief de Senaat die het voorstel behandelt.

De wet is fel omstreden onder conservatieve, christelijke en islamitische Fransen. De meeste Fransen hebben volgens peilingen niets tegen het homohuwelijk, maar er is erg veel verzet gerezen tegen het eventuele recht van homoparen om kinderen te adopteren.

bron: Algemeen Dagblad
   

Homohuwelijk door Franse Assemblée geloodst

De Franse Nationale Assemblée heeft dinsdag haar goedkeuring verleend aan een wet die het homohuwelijk en adoptie door homostellen mogelijk maakt. Eerder ging de Assemblée al akkoord met losse wetsartikelen. Daarmee heeft de regering van president François Hollande de wet, die ook op veel fel verzet kan rekenen, glansrijk door het lagerhuis geloodst.

De Assemblée ging met 329 stemmen voor en 229 tegen akkoord met de wet. De meeste Fransen zijn voorstander van legalisering van het homohuwelijk, maar hebben wel meer moeite met adoptie door homostellen. De wet wordt nu naar de Senaat gestuurd.

bron: FokNieuws.nl


Frans Parlement accoord met Openstelling

De Franse Assemblée Nationale heeft het complete pakket wetsvoorstellen aanvaard die leiden tot openstelling van het burgerlijk huwelijk voor paren van gelijk geslacht.

Verschillende onderdelen van de wetswijziging werden al vorige week aangenomen. Daaraan vooraf gingen langdurige discussies en vertra- gingstactieken van de oppositie. De voorstellen gaan nu naar de Senaat. Ook daar worden pittige discussies verwacht, maar de regerende socialisten hebben er een meerderheid.

bron: GayKrant.nl