zaterdag 6 april 2013

Ook Duits protest tegen Homowet Poetin


Niet alleen in ons land zijn protestdemonstraties aangekondigd tegen de Russische president Poetin, ook in Duitsland zijn acties aangekondigd. Zondag zal Poetin Hannover bezoeken en diverse Duitse homo-organisaties hebben al aangekondigd de Russische president duidelijk te maken dat de voorgenomen anti-homowet van tafel moet.

De Duitse homo-organisatie LSVD heeft laten weten op diverse plekken in de stad demonstraties te houden om Vladimir Poetin te laten weten dat de gewraakte wet die 'homo-propaganda' verbiedt niet mag worden aangenomen. Enige tijd geleden is al een brievenactie gestart onder de naam 'vriendschapszoen'.

Alle Duitse bedrijven die ook in Rusland actief zijn hebben de brief ontvangen. Maar ook alle politici, inclusief Angela Merkel, kregen de brief waarin de Duitse homobeweging aandacht vraagt voor de op handen zijnde wetswijziging en oproept tot solidariteit met Russische homo's en lesbiennes.

In ons land vindt het protest op maandagavond 8 april plaats als president Poetin Amsterdam bezoekt.
x
KLIK HIER voor meer informatie over de protestdemonstratie in onze hoofdstad.

bron: GaySite.nl
        

Maandag 8 april 2013 | Protest tegen Vladimir Poetin in Amsterdam

Maandag 8 april brengt de Russische president Poetin een bezoek aan Amsterdam. In het Scheepvaart-museum spreekt hij met Mark Rutte en een aantal ministers en eet met Russische en Nederlandse ondernemers.

COC-Nederland organiseert om 19.00 uur een grote demonstratie tegen de Russische anti-homowetgeving en roept iedereen op zich te kle- den in de kleuren van de regenboogvlag. Tot nu toe hebben meer dan 3300 mensen zich opgegeven. Roze Nederland en medestanders die zich bij ons betrokken voelen, kunnen vanaf 18.00 uur terecht tegenover op het Oosterdok, om te demonstreren tegen de Russische antihomowet.

Dolly Bellefleur zingt een Poetin Protestsong: speciaal voor deze demo hertaalde ze de wereldhit Rasputin van Boney M. Oud-burgemeester Job Cohen (die in 2001 het allereerste homohuwelijk ter wereld voltrok) hangt de regenboogvlag halfstok bij café 't Mandje aan de Zeedijk, het oudste homocafé van Amsterdam.

De gemeente Amsterdam hangt de regenboogvlag niet halfstok, maar trots in top bovenop het stadhuis en heeft de zeven stadsdelen gevraagd dit voorbeeld te volgen. Mensen die ook een regenboogvlag – al dan niet halfstok – willen uitgangen, kunnen terecht bij Boekhandel Vrolijk (pal achter het paleis) en Gay&Gadgets (in de Spuistraat). COC Nederland kon er 200 uitdelen, maar is inmiddels zo goed als door haar voor- raad heen.

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube - Boris Dittrich