donderdag 4 april 2013

Franse Senaat bespreekt Openstelling Homohuwelijk


Vandaag wordt er in de Franse Senaat de wettekst besproken die het huwelijk en adoptie voor homoseksuele koppels moet openstel- len in Frankrijk.

Het Lagerhuis heeft de wet al goedgekeurd ondanks sterke oppositie. De openstelling van het huwelijk voor homoseksuele koppels was één van de verkiezingsbeloftes van president Hollande.

In de kamer heeft de Socialistische partij van Hollande een grote meerderheid maar dat is niet het geval in de Senaat.

Vooral de Rooms Katholieke kerk, andere religieuze en conservatieve organisaties zijn tegen de openstelling van het huwelijk. Dat lieten ze de afgelopen weken en maanden al herhaaldelijk blijken met demonstraties in Parijs. Twee weken geleden stapten 300.000 tegenbetogers op tegen het homohuwelijk.

bron: GayLive.be

  
Debat Homohuwelijk in Franse Senaat van start

In de Franse Senaat is donderdag het debat begonnen over een wet die het homohuwelijk en adoptie door homostellen mogelijk moet maken. Enkele weken geleden werd de wet al aangenomen door de Nationale Assemblée.

Het debat in de Senaat duurt tot 13 april. Als de wet wordt aangenomen, sluit Frankrijk zich aan bij een reeks andere Europese landen waar homoseksuele stellen al met elkaar in het huwelijk kunnen treden.

Tegenstanders van de wet protesteerden donderdag bij het gebouw van de Senaat in Parijs. Uit een peiling is gebleken dat een krappe meerder- heid van de Franse bevolking de legalisering van het homohuwelijk steunt.

bron: Algemeen Dagblad