vrijdag 15 maart 2013

Speeddate voor Wensouders en Donoren


Ouderschap onder homo's, lesbo's en biseksuelen wordt steeds normaler in Nederland. Dat blijkt onder meer uit de explosieve groei van 'Meer dan Gewenst', een stichting die zich inzet voor alle vormen van 'roze' ouderschap.

"Er worden steeds meer informatiemiddagen voor wensouders georganiseerd en die zijn tegenwoordig lang van tevoren al volgeboekt. Ook blijft het aantal bezoekers aan de website flink stijgen", vertelt Marc Faber, bestuurslid van 'Meer dan Gewenst'. Om aan de groeiende vraag te vol- doen organiseert 'Meer dan Gewenst' op 11 april voor het eerst een speciale speeddate. Hier kunnen wensmoeders, wensvaders en donoren (die op zoek zijn naar een co-ouder, donor of wensmoeder) elkaar ontmoeten.

'Meer Dan Gewenst' heeft als doel om roze ouderschap onder de aandacht te brengen. Bij homo-ouderschap wordt meestal alleen gedacht aan adoptie, maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden. Een van de nieuwe vormen van ouderschap waar de stichting in bemiddelt is co-ouderschap. Dat kan een homokoppel zijn dat een kind grootbrengt met een heterovrouw, of een lesbisch stel met een single homo, of een van de vele andere varianten waarbij meerdere mensen met een kinderwens bij elkaar gebracht worden. Mede dankzij het bekende ervaringsboek 'De Wens en de Vaders' van medebestuurslid Sara Coster is de variant van een homostel met een single heterovrouw steeds bekender geworden.

De speeddate zal georganiseerd worden in Amsterdam op donderdagavond 11 april 2013 van 20.00 tot 22.00 uur. Tijdens deze avond kunnen wensouders elkaar ontmoeten en leren kennen. In verband met de te maken indeling (het is een speeddate) is aanmelden vooraf noodzakelijk.

Dat kan via:  speeddate@meerdangewenst.nl   →   De kosten bedragen 10 euro per persoon.

Zie voor meer informatie:  www.meerdangewenst.nl

bron: GayKrant.nl