vrijdag 15 maart 2013

Lesbische pleegouders duiken onder met de Turkse Yunus


De lesbische pleegouders van de 9-jarige Turkse jongen Yunus zijn met hem ondergedoken. Dat meldt Bureau Jeugdzorg Haaglan- den. Reden is de ophef in Turkije over islamitische pleegkinderen die in West-Europese landen worden ondergebracht bij christelijke gezinnen en/of homo- en lesbokoppels.

Omdat dit 'zou leiden tot vervreemding van hun culturele achtergrond', doet een commissie van het Turkse parlement daar op dit moment onderzoek naar. In bepaalde Turkse kringen heerst zoveel woede, dat jeugdzorg, de politie en gemeente Den Haag bang zijn dat ze voorlopig niet veilig terug kunnen naar hun woning.

Volgens Bureau Jeugdzorg leveren de pleegmoeders fantastisch werk. "Ze verdiepen zich in de etnische achtergrond, zijn naar Turkije geweest en leren Turks", zei een woordvoerster van Bureau Jeugdzorg. "Maar door deze hetze worden ze voortdurend aangesproken."

Volgende week komt de Turkse premier Erdogan naar Nederland en zal bijna zeker het onderwerp Turkse pleegkinderen in Nederland aansnij- den. Volgens Turkse media wil de premier Yunus bij de pleegouders thuis opzoeken.

De biologische moeder van Yunus bracht de zaak in de Turkse media. Zij voert al jaren strijd om haar zoontje terug te krijgen, die als baby bij de twee moeders werd geplaatst. Toen zijn twee oudere broers in 2008 daar ook naartoe zouden gaan, brachten de biologische ouders de jon- gens van (toen) 7 en 11 naar familie in Turkije. De ouders zaten toen een tijdje vast wegens ontvoering. Genoeg reden voor Bureau Jeugdzorg om Yunus en zijn pleegmoeders nu onder te laten duiken.

bronnen: Gay.blog.nl / Bureau Jeugdzorg Haaglanden


Lesbische ouders duiken onder
      
Een 9-jarig Turks jongetje is samen met zijn pleegouders, een lesbisch stel uit Den Haag, op een geheim adres ondergebracht. Dat meldt Bureau Jeugdzorg Haaglanden vrijdag.

De actie komt voort uit commotie die in Turkije is ontstaan over het onderbrengen van islamitische pleegkinderen bij homogezinnen. Jeugdzorg vraagt het kind en de twee vrouwen met rust te laten. Van concrete bedreiging is geen sprake.

De biologische moeder van de 9-jarige Yunus wil hem terug. Ze vindt het maar niets dat de jongen in een pleeggezin zit waarvan de ouders lesbisch zijn.

De vrouw heeft de Turkse premier Tayyip Erdogan om hulp gevraagd. Die brengt volgende week een officieel bezoek aan ons land, op uitno- diging van premier Mark Rutte. Dat bezoek staat in het teken van de diplomatieke en economische betrekkingen tussen Turkije en Nederland.

Mogelijk zal de Turkse premier in Nederland de kwestie van de Turkse kinderen bij christelijke pleeggezinnen en pleeggezinnen met homoseksuele ouders aan de orde stellen.

Lees ook het artikel op NOS.nl:  Te weinig Islamitische pleegouders

bronnen: Gay.nl / NU.nl / Bureau Jeugdzorg Haaglanden