zaterdag 16 maart 2013

Gay Playground IJmuiden | Meesterschap is Vakmanschap



In de Haringhaven van IJmuiden wordt er op twee zondagen in de maand, in plaats van vers zeebanket, voor de 'Gay Playground IJmuiden' mals herenvlees aangevoerd. Er gaat 'n buzz. In de netten van Sir Rajko spartelt dan een mooie vangst jongens in alle soorten en maten.

Sir Rajko is in Sin City's 'Gay Playground' Master of Ceremonies. Verder is hij bekend van het populaire 'naakt sporten Amsterdam' en het voor- malige stormrammen in zijn club 'De Bunker'. In Sin City biedt zijn ballenbak voor speelse mannen elk wat wils. Hij is niet de enige die vindt dat de Amsterdamse gay scene fors achteruit holt. Daarom wil Sir Rajko in IJmuiden dit keer, in luxueuze on-Hollandse stijl, de 'grand old gay days' eigentijds laten herleven - zoals deze in de zeventiger jaren in New York hoogtij vierden in ondermeer 'The Mine Shaft' en 'Man's World'.

In die tijd zong Luv' van 'Waldolala', en in die benaming werd deze club voorheen tevens gefrequenteerd door een heteropubliek. Met de komst van de gays is er weliswaar een roze orkaan door het gebouw gegaan, maar de Jordanees-de-Luxe aankleding is nog steeds frivool aanwezig. Met erotische Japanse prenten in China geraffineerd nageschilderd.

Van bordjes als 'geen heren alleen naar boven' hoef je je dan ook helemaal niets aan te trekken. Ook je pistool kun je gerust thuis laten, want een detectiepoortje uit die tijd zou je er zó uitpiepen. Dus alleen de eigen gun op scherp.

Bij binnenkomst moet je eerst langs bitch Theo. Een schat van een host die elke gay zich wel als schoonzoon zou wensen. Hij geeft je een nummertje en dan kun je je uitkleden of omkleden in wat dan ook. Kluisjes bieden ruimte aan 85 gasten. Als je in the mood bent, kun je voor houtgrepen direct door naar de gangbang-ruimte met worstelmatten, of even rustig bijkomen in de 'Very Darkroom'. In de 'Light Gray Room' daarachter kun je stomend relaxen met een sigaretje of stevige sigaar.

Voor de dorst kun je je op de eerste verdieping aan de royale bar op je gemak moed indrinken. Daarbij kun je tegelijkertijd inspiratie opdoen in de – ook met zachte matten gestoffeerde – gayporno-filmhoek. Voor de geilheid kun je hier al je kinky fantasieën uitleven aan het schandblok, de takel, bondagetafel of kooi. Of je volgt alles chillend vanuit comfortabele chesterfieldbanken, stoelen en kussens rond de open haard.

Gewoon met een drankje én een sigaretje, gezellig keuvelend over het Gay Museum op de Zeedijk dat er na tien jaar overleg nog steeds niet is, de nieuwste modellen geile leren broekjes of het testosterongehalte van paardenvlees. Oude kennis John doet deze amicaliteit herinneren aan de tijd dat je samen met of in elkaar na een enerverende nacht de zon zag opkomen op het dak van Hotel Anco op de Wallen. Those were the nights.

Voor wie 'Holland's Got Talent' gemist heeft, biedt het podium een floor voor stripshows en alle andere mogelijke kunstzinnige uitingen een herkansing. Zonder daarbij in de grond te worden geboord door Gordon. Leuke jongens aan de bar komen handen en monden tekort om te laten weten dat ze elkaar lekker vinden. Je hart zingt en je bloed dat swingt. Seks is goed. Seks is gezond. Goede seks heelt alles. Dus je bent gek als je het niet vaker doet !! De coole barkeeper houdt een emmer ijsblokjes stand-by voor als het té heet wordt.

Op de tweede verdieping herleven de kluchten van Feydeau. Je kunt overal deurtje in, deurtje uit in steeds minder kleding en steeds uitdagender poses en grimassen. Iedereen struikelt graag over elkaar. Vijf bonbonnières van kamers, waarin de Happy Hooker zich vorstelijk thuis zou hebben gevoeld, bieden alle comfort voor openhartige gesprekken. Met spiegels aan de wanden, en boven de bedden en baden voor minstens een trio.

Voor wie op de vuist wil, valt er in de comfortabele sling heel wat af te schommelen. Vanzelfsprekend met douche ernaast. Alles spick and span, safe and sound; glijmiddel, condooms en plenty handdoeken. Binnenkort zelfs GGD geautoriseerd. Alles 'on the house'.

Zijn meesterschap wil Sir Rajko ook graag uiten met speciale attracties. Zo heeft hij altijd een verrassing in petto zoals worstelpartijtjes, slip- cursussen op zijn eigen uit Amerika geïmporteerde neukmachine of je portret of lijf, naakt of in Shibaru kunstzinnig laten vastleggen door tekenaar Erik Windhorst.

Als je na teveel transpireren nog even wilt bijkomen in een jacuzzi, dan zal Eddie deze graag steeds vers voor je vullen. Desgewenst stapt hij bij je in bad en flippert hij even met je mee. Moegespeeld kun je je verder, all included, door masseur Dik, in wit doorzichtige overall, ontspannend laten masseren. Wel even een nummertje trekken.

Rond zes uur komt de barequipe met soep en broodjes om het opnieuw tot tien uur te kunnen volhouden. Voor 25 euro kun je op deze manier zeven uur onbekommerd sporten; alle drankjes, eten, condooms, glijmiddelen, handdoeken, masseur en company included. En je auto staat voor niets, direct voor de deur. In Amsterdam zou je voor dat geld nog niet eens vijf uur kunnen parkeren. Ook met het openbaar vervoer en bus 75 vanaf station Haarlem is de club gemakkelijk te bereiken.

Sir Rajko heeft plannen om de begane grond verder uit te breiden met een zwembad, Turks bad en sauna's, waardoor 'Gay Playground IJmuiden' deze zomer al zou kunnen uitgroeien tot de grootste en meest gezonde gay playground van Nederland. Dan is het ook de bedoeling dat de club elke zondag open gaat. Aan doorman Theo zal het niet liggen. Voor onderweg stopt hij je liefdevol nog een 'Capri Sun Orange' toe. Tegen de nadorst.

Voor liefhebbers van high camp, fucking horny en trashfully romantic is er momenteel in deze contreien geen aardiger hang out te vinden. Dus als je binnenkort je zondagsrust aangenaam wilt verstoren: even een frisse neus halen in IJmuiden. Bestemming bereikt !!

'Gay Playground IJmuiden' wordt voorlopig gegeven op twee zondagen in de maand van 15.00 - 22.00 uur, Loggerstraat 33, 1976 CX IJmuiden.

Eerstvolgende bijeenkomsten op 24 maart, 14 en 28 april.

Nadere informatie:  Gay Playground IJmuiden  of  Sir Rajko: 06 - 20829576

Zie ook:  'Gay PlayGround IJmuiden' gaat naar 'Gay SM SamePlace Amsterdam' - en jij ?!

Rick van den Bosch

bron: GayKrant.nl