maandag 3 juni 2013

Tiener Homo koppeltje wint onverwacht 'Cutes Couple' wedstrijd op school !!!


                        
Een Amerikaans tiener homo koppeltje is zopas uitgeroepen tot The Cutest Couple (het schattigste koppel) van hun High School. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis van de school dat een HoLeBi koppel deze notificatie wint, en dit terwijl het koppeltje dat zelf niet had verwacht en niet eens wisten dat ze mee deden. De foto ging ondertussen al het hele internet rond.

De 18-jarige Chelsea postte een foto uit het jaarboek van haar vrienden Brad Taylor en Dylan Meehan op haar Tumblr blog. Daaronder schreef ze: "Twee van mijn beste vrienden wonnen de Cutes Couple of our senior class. De eerste keer in de geschiedenis van mijn school dat een kop- pel van hetzelfde geslacht deze wedstrijd won, ik ben zo trots op hen, en op mijn school". Chelsea had alleen niet verwacht dat de foto zoveel reacties zou krijgen. Binnen de 24 uur kwamen er ruim 100.000 positieve reacties op de foto van het homo koppeltje.

Wie nog meer verbaasd waren zijn Brad en Dylan zelf. In een e-mail aan de Huffington Post schreven de jongens het volgende: "Dit alles is een beetje surrealistisch voor ons. We realiseerde ons niet dat onze liefde zoveel mensen zou inspireren. Het support dat we kregen van onze familie, vrienden en zelfs van onbekenden, laat ons geloven dat onze liefde normaal is. Wanneer we onze relatie begonnen, een jaar geleden, was de gedachte dat een foto van ons de wereld zou rondgaan beangstigend, maar nu zijn we trots lid te zijn van de HoLeBi- en Transgemeen- schap. We danken alle mensen voor hun steun en positieve reacties".

Wie denkt dat dit verhaal niet uitzonderlijk is heeft het mis, want veel Amerikaanse scholen tolereren geen HoLeBi's, weigeren dat HoLeBi kop- pels samen naar een prom gaan en weigeren vaak ook de zogenaamde straight gay allianties (studenten groepen van hetero's die samen met HoLeBi's strijden voor gelijke rechten). Maar gelukkig zijn er ook scholen die wél HoLeBi's tolereren.


bronnen: HuffingtonPost.com / www.HoLeBi.info