woensdag 5 juni 2013

Meer dan 1 miljoen LHBT's vieren feest op straat in Brazilië


                   
Meer dan 1 miljoen HoLeBi's en Transgenders namen zondag deel aan de jaarlijkse Gay Pride parade in São Paulo Brazilië, die bekend staat als de grootste in zijn soort. Vorig jaar waren er ruim 4 miljoen deelnemers, het kleinere aantal van dit jaar ligt volgens de orga- nisatoren aan 't slechte weer. Ondanks de lagere opkomst blijft de Gay pride van São Paulo de grootste optocht van LHBT's ter wereld

Braziliaanse HoLeBi's droegen dit jaar een super grote regenboogvlag mee in de optocht. São Paulo houdt jaarlijks een pride optocht sinds 1997 en elk jaar groeit het aantal deelnemers, al is het dit jaar wel wat minder waar vooral de hevige regen en koude verantwoordelijk voor wordt geacht.

In december 2012 werd São Paulo de eerste Braziliaanse staat waar homo's en lesbiennes kunnen trouwen, ondertussen is dat mogelijk in 14 staten en afgelopen maand oordeelde de Hoge Raad voor Justitie dat HoLeBi's ook mogen trouwen in de overige 13 staten, al moet dat nog wel worden goedgekeurd door het congres maar dat wordt voorlopig tegen gehouden door religieuze groeperingen.

Bekijk hieronder twee video's van de optocht en zie hoe de Braziliaanse HoLeBi's, Transgenders en Drag-queens uit hun dak gaan, want als er iets is wat de Brazilianen fantastisch kunnen dan is het wel feesten, denk maar aan de jaarlijkse grote carnavals optochten in Rio.

bronnen: PinkNews.uk / www.HoLeBi.info / YouTube.com