woensdag 5 juni 2013

GroenLinks houdt vinger aan de pols bij Homogeweld


                       
Na een incident van geweld tegen homo's bij de gayclub Pallaz op de Stratumsedijk stelde Tom van den Nieuwenhuijzen vragen aan het college van B en W. Het raadslid wil nu weten of er schot in de zaak zit als het gaat om homogeweld in Eindhoven en heeft een aantal nieuwe vragen voorgelegd aan het college.

Die hebben namelijk een aantal toezeggingen gedaan, nadat het incident bij de Pallaz veel stof deed opwaaien. Zo zou er een nauwere samen- werking komen tussen het netwerk Roze in Blauw van de politie, COC Eindhoven en stichting Outway Eindhoven. Dit om de aangiftebereidheid van dergelijke incidenten in de gayscene te verhogen. Vaak durven slachtoffers van homobashing geen aangifte te doen. Van den Nieuwen- huijzen wil nu weten hoe het een half jaar later met die plannen staat.

Signalen homogeweld
Ook wil GroenLinks weten hoe het staat met een project van preventieve voorlichting op drie scholen in Eindhoven. De voorlichting van seksuele diversiteit is sinds december namelijk verplicht. Tot slot wil Van den Nieuwenhuijzen een overzicht van het aantal signalen van homogeweld dat bij de gemeente is binnengekomen sinds oktober 2012.

De vragen van GroenLinks zijn te:  DOWNLOADEN   PDF-Bestand

bron: Dichtbij.nl