vrijdag 7 juni 2013

Russische Nationalisten willen dat Elton John zijn Homo-outfits thuis laat


                          
Rusland – Elton John  →  Een communistische groep vindt dat de outfits van Elton John jongeren aanzetten tot homoseksualiteit en eisen dat hij tijdens zijn optreden van 14 juli minder extravagante kleding draagt.

Ze beschouwen de boa's, de glitterkostuums en de opzichtige brillen als 'homo propaganda' en de groep zegt te betogen aan het concert in Kras- nodar als Elton John zijn attributen niet thuis laat.

De lokale afdeling van de Communistische Partij van Rusland wil het liefst dat de zanger op het podium verschijnt in een berenmuts, halflange jas afgewerkt met bont en lederen laarzen.

"We hopen dat hij dat zal dragen", zo laat Mikhail Abramyan van de partij weten aan RIA Novosti. De promoters van het concert van Elton John zien het kledingadvies echter niet zitten.

Vorig jaar werd er al een rechtszaak tegen Madonna ingespannen omdat zij homoseksualiteit in haar show zou promoten. Er werd toen een schadevergoeding van 10 miljoen geëist tegen de zangeres omdat ze de Russische wet overtreden zou hebben. De rechtszaak werd uiteindelijk verworpen.

bronnen: GayLive.be / RIA Novosti