zondag 2 juni 2013

De Lesbo-Code | Filmmiddag en etentje


                     
Ook deze zomer heeft de Lesbo-Code er weer een drietal films gepland op de zondagmiddag, en wel op 2 juni, op 7 juli de film 'I've heard the mermaids singing' van Patricia Rozema en 18 augustus 'The Four Faced Liar' van Jacob Chase. De film op 2 juni heet 'The Secret Diaries of Miss Anne Lister'.

Deze film onthult een verrassende kant van de wereld die we kennen van Jane Austen en de Brontës. 'The Secret Diaries' laat 't gepassioneerde en waargebeurde leven van Anne Lister zien, de allereerste vrouw in Engeland die openlijk op vrouwen viel. 'I was not born to live alone. I must have someone with me and in loving and in being loved, I could be happy'.

Het verhaal speelt in Yorkshire, eind 19e eeuw. De rijke Anne Lister, een landeigenares, een vrouwelijke industrieel en reizigster, leidt een verborgen en geheim leven: op haar landgoed tart ze sociale conventies, want ze woont er stiekem samen met haar minnares Mariana. Haar familie, die het liefst wil dat ze trouwt, weet niets van Annes geaardheid.

Anne schrijft haar leven in codetaal in haar dagboek, waarin ze gedetailleerd en openlijk over haar leven en liefdes schrijft. Juist als Anne en Mariana's geheime en ongeoorloofde relatie naar buiten dreigt te komen, kiest Mariana ervoor de oudere maar rijke Charles te trouwen. Anne is ten einde raad en is genoodzaakt elders te zoeken naar de passie die ze ontbeert. 'The Secret Diaries of Miss Anne Lister' is gebaseerd op de dagboeken van Anne Lister. Regie James Kent, met Maxine Peake en Anna Madeley, Engels, Nederlands ondertiteld, 91 min.

Programma:  15.30 uur inloop, 16.00 uur film, 17.55 uur borrel, 18.30 uur eten.
Locatie:  Huis van de Wijk Olympus, Hygiëaplein 8-10, Amsterdam, 020 6796825 (bereikbaar met tram 16 / 24 en bus 15. Op zondag kun je gratis parkeren).
Entree:  Voor de film € 5.00, inclusief koffie en thee, drankjes voor eigen rekening en voor het eten neemt iedereen wat mee voor een geza- menlijke maaltijd.

bronnen: Gay.blog.nl / Lesbo-Code / YouTube.com