zaterdag 8 juni 2013

Studie resultaten omtrent aanvaarding van HoLeBi's in 39 landen


                            
Een studie over de aanvaarding van homoseksualiteit in 39 landen toont een groeiend support voor de aanvaarding van HoLeBi's. Maar slechts een kleine vooruitgang wanneer het gaat om gelijke rechten voor HoLeBi's. Met gelijke rechten bedoeld men onder andere: huwelijksrecht, adoptierecht, erfenisrecht, ziekenhuisbezoekrecht, belastingvoordelen, enz. De studie liep van 2007 tot 2013.

Rond de vraag homoseksualiteit moet aanvaard worden is er een grootse stijging van Ja's in Zuid Korea van 18% in 2007 naar 39% in 2013. De Verenigde Staten is de tweede grootste vooruitgang te merken van 49% naar 60%, gevolgd door Canada van 70% naar 80%. Het land met de grootste tolerantie betreffende HoLeBi's is Spanje, 82% naar 88%. Daarna volgt Duitsland met van 71% naar 77%. Andere landen die goed sco- ren zijn Australië, 79%, de UK 76%, Argentinië 74% en de Tsjechische Republiek met 80%. De Filippijnen hebben het hoogste percentage op het vlak van de aanvaarding van HoLeBi's van alle Aziatische landen namelijk 73%. In Japan steeg de aanvaarding van HoLeBi's van 49% naar 53%.

Jammer genoeg zijn er ook landen waar de aanvaarding van HoLeBi's is gedaald. In Polen daalde de aanvaarding van HoLeBi's van 45% naar 42%. De grootste daling vinden we terug in Frankrijk waar het support van 83% gedaald is naar 77% in 2013. In Zuid Afrika waar HoLeBi's mogen trouwen is 61% van mening dat homoseksualiteit niet aanvaardbaar is. In Libanon bleven de cijfers gelijk 18% is voorstander van de aanvaarding van HoLeBi's. Het laagste level van aanvaarding van LHBT's zien we in Egypte en Jordanië, waarbij Egypte van 1% naar 3% ging
en Jordanië daalde van 6% naar 3%.

Andere landen waar de aanvaarding daalde zijn Turkije, Rusland en het Afrikaanse Ghana. In het Afrikaanse Oeganda was er dan weer een stijging van 3% naar 4% en in het Afrikaanse Kenia een stijging van 3% naar 8%. Volgens de onderzoekers is er het minst aanvaarding in Afrikaanse Moslim landen en in het algemeen in moslim landen waarbij een meerderheid homoseksualiteit zelfs verwerpt en van mening is dat het moet worden uitgeroeid. Ook is er volgens de onderzoekers een groot verband tussen de religieuziteit en opnies van landen betreffende homoseksualiteit, waarbij er minder aanvaarding is in landen waar religie centraal staat, aldus GayStarNews.com.

bronnen: GayStarNews.com / www.HoLeBi.info