donderdag 6 juni 2013

Roze Films kijken tijdens Roze Zaterdag


                        
Tijdens landelijke Roze Zaterdag (RZ2013) op 29 juni a.s. in Utrecht is er ook een uitgebreid filmprogramma. Zo wordt in filmtheater  't Hoogt de aftrap gegeven voor het Gay and Lesbian Summer Festival met de film 'Out in the Dark' van Micheal Mayer.

De film gaat over Nimr, een Palestijnse psychologiestudent uit Ramallah en de Israëlische advocaat Roy. Ze voelen zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken. Terwijl zijn relatie met Roy zich ontwikkelt, wordt Nimr geconfronteerd met de harde realiteit van een Palestijnse maatschappij en een familie die zijn seksualiteit niet accepteert. Maar ook Israël vormt een bedreiging: daar wordt hij vervolgd voor zijn afkomst. Nimrs leven neemt een dramatische wending wanneer een bevriende, naar Tel Aviv gevluchte homo door de geheime politie wordt ontdekt en terug- gebracht naar Ramallah.

Programma
Het volledige filmprogramma (locaties, tijden en prijzen) tijdens RZ2013 in 't Hoogt en Mariaplaats is terug te vinden op de website van: Roze Zaterdag 2013. De organisatie hoopt de komende periode nog meer films te kunnen toevoegen aan de programmering.

Roze Zaterdag 2013 in Utrecht
In het jaar van de viering van 300 jaar Vrede van Utrecht komt op 29 juni ook de Roze Zaterdag (RZ2013) naar de stad Utrecht, een van de grootste landelijke roze evenementen van Nederland. Voor meer informatie en alle andere programmaonderdelen kun je kijken op de website: www.rz2013.nl. De Roze Zaterdag in Utrecht wordt georganiseerd door Stichting RZ2013 en is geïnitieerd door Stichting PANN en de Gemeen- te Utrecht.

bronnen: KamKrant.nl / Stichting Roze Zaterdag