vrijdag 1 februari 2013

Voorlichter: "Hetero is Beter"


Een man die (verplichte) seksuele voorlichting geeft in Zeeland, heeft tijdens een voorlichting gezegd dat de liefde van een man voor een vrouw is 'zoals god het heeft bedoeld'.

Richard Oostrum is gastdocent in de provincie Zeeland. Hij is ooit zelf uit de kast gekomen, maar is inmiddels getrouwd met een vrouw. Nu geeft hij voorlichtingen op middelbare scholen in Zeeland. De voorlichting is momenteel verplicht op iedere Middelbare School.

Een journalist van het Reformatorisch Dagblad ging met Oostrum mee naar een gastles. "Is liefde voor een man hetzelfde als liefde voor uw vrouw?", is de vraag van een leerling. Oostrum antwoord: "Totaal anders. Liefde voor mijn vrouw is voor altijd. Dat is zoals God het heeft bedoeld."

Lees ook het betreffende artikel van het Reformatorisch Dagblad:  KLIK HIER

Noot van de Redactie: Hoewel het bemoedigend is dat homoseksualiteit eindelijk bespreekbaar wordt gemaakt op ook christelijke scholen, lijkt het ons absoluut onwenselijk dat er indirect haatdragende meningen worden verkondigd door de voorlichter. We gaan contact opnemen met politici in Den Haag om te vragen wat zij hiervan vinden. Dit artikel wordt dus nog geüpdate.

bronnen: Gay.nl / Reformatorisch Dagblad 


UPDATES

Reactie Pia Dijkstra (D66): "Het is natuurlijk goed dat er nu voorlichting wordt gegeven, maar het is de bedoeling dat dat informerend is en niet duidend. De Kamer heeft met de minister afgesproken dat voorlichting op een respectvolle manier moet worden gegeven en dat het moet bijdragen aan een gevoel van veiligheid in de klas. Dat is hier natuurlijk niet aan de orde. Vooral het woordje 'beter' kan hier natuurlijk echt niet. Dit is niet wat is beoogd en afgesproken." 

Reactie COC: "Scholen zijn niet alleen verplicht om voor te lichten over homo- en transseksualiteit," reageert woordvoerder Philip Tijsma van COC Nederland. "Ze hebben ook de wettelijke plicht om dat respectvol te doen en om voor LHBT-leerlingen een veilig klimaat te creëren. Het lijkt me vrijwel uitgesloten dat jonge LHBT’s zich veilig voelen op een school waar iemand als Oostrum - die betrokken is bij 'homogenezings- organisatie' Different – vertelt dat alleen heterorelaties zijn zoals God het bedoeld heeft en dat hij daarom kiest voor een heterohuwelijk. Wij dringen er op aan dat de Onderwijsinspectie gaat toezien op een goede invoering van de verplichte voorlichting waarbij LHBT-leeringen zich veiliger voelen." Tijsma wijst er op dat veel scholen sinds de invoering van de verplichting op een heel positieve manier met het onderwerp aan de slag zijn gegaan.

bron: Gay.nl