zaterdag 2 februari 2013

Jean Paul Gaultier ontwerpt ArtBag


De nieuwste ArtBag van STOP AIDS NOW !! is ontworpen door niemand minder dan Jean Paul Gaultier. Hij deed dit belangeloos. De Franse ontwerper heeft in het verleden zijn partner en diverse vrienden aan de gevolgen van aids verloren. De Red Ribbon, hét symbool van de aidsbestrijding, heeft een prominente plaats gekregen in zijn ontwerp voor de ArtBag.

Het rode lint begint op de tas en zet zich voort in de hengsels. Voor het eerst is de ArtBag ontworpen door een buitenlandse modeontwerper. Ook voor het eerst wordt een nieuwe ArtBag gelanceerd buiten Wereld Aids Dag om. Aanleiding is de tentoonstelling 'The Fashion World of Jean Paul Gaultier': 'From the Sidewalk to the Catwalk' vanaf 10 februari in de Kunsthal Rotterdam.

Als geen ander weet Gaultier wat het is om iemand aan aids te verliezen. Francis Menuge was 15 jaar lang Gaultiers grote liefde en zaken- partner. In 1990 stierf Menuge aan de gevolgen van aids. Jean Paul Gaultier wordt gezien als een van de meest invloedrijke en vooruitstrevende modeontwerpers van de afgelopen vijfendertig jaar. Hij is bekend van de Bretonse streep en de beroemde korsetten met puntige behacups die hij ontwierp voor grootheden als Madonna en Lady Gaga.

De ArtBag kost 5 euro. Daarmee kan STOP AIDS NOW !! aidsweeskinderen helpen met medicijnen, voedsel en onderdak, een aidsweeskind 1 maand naar school laten gaan, of een schoolklas voorlichten over hiv en aids. De Artbag is online te bestellen via:  StopAidsNow
                      
Vanaf 10 februari, zolang de voorraad strekt, is de tas ook verkrijgbaar bij de Kunsthal Rotterdam en vanaf 9 februari in de Gaultier-shop in de Bijenkorf Rotterdam.

bron: GaySite.nl