dinsdag 29 januari 2013

Scouting VS wil Homo's toelaten

De padvinderij in de Verenigde Staten overweegt het nationale verbod op de toetreding van homoseksuelen op te heffen en het beleid op dat gebied voortaan over te laten aan de lokale afdelingen. Dat heeft Boy Scouts of America, de nationale organisatie van scouting in de VS, volgens Amerikaanse media laten weten.

De opheffing van het nationale verbod zou een dramatische ommekeer zijn voor de 103 jaar oude beweging. Vorige zomer bevestigde Boy Scouts of America nog eens het verbod, ondanks zware kritiek van organisaties voor homorechten en ouders van scouts.

Beslissing
Het bestuur van Boy Scouts of America neemt mogelijk volgende week een definitieve beslissing, wanneer het in Texas bijeen is voor een reguliere vergadering. De Amerikaanse padvinderij telt 2,6 miljoen jeugdleden, waarmee het een van de grootste jongerenorganisaties in de VS is, en 1 miljoen oudere leden.

Het Amerikaanse hooggerechtshof besliste in 2000 nog dat Boy Scouts of America het homoverbod voor zowel jongere als oudere leden mocht handhaven. Maar de laatste jaren is de druk op de organisatie toegenomen om het verbod op te heffen.

Seksueel kindermisbruik
De organisatie lag ook onder vuur voor het geheimhouden van dossiers over seksueel kindermisbruik binnen scouting. In oktober gaf Boy Scouts of America de dossiers over incidenten op dat gebied tussen 1965 en 1980 alsnog vrij.

bron: Algemeen Dagblad
     
           
Gaat de Scouting in de Verenigde Staten Homo's toelaten ?!

De nationale organisatie van scouting in de Verenigde Staten, Boy Scouts of America (BSA), zegt het verbod op de toetreding van homoseksuelen zeer waarschijnlijk op te heffen. Lokale leiders mogen dan beslissen of homo's worden toegelaten of niet.

Dit is opmerkelijk want de organisatie liet vorig jaar nog weten dat homoseksuelen absoluut niet welkom waren. Het Amerikaanse hoog- gerechtshof besliste eerder nog zelfs dat dit homoverbod niet onrechtmatig was. Dat de Amerikaanse padvinderij nu ineens positief tegenover homo's staat, is daarom duidelijk een stap in de goede richting. Volgende week zal het bestuur een definitieve beslissing nemen.

De BSA, die 2.6 miljoen jeugdleden en 1 miljoen oudere leden telt, blijft atheïsten echter buitensluiten. Eén van de belangrijkste basisprincipes is namelijk nog altijd de 'Duty to God' waardoor ongelovigen nog altijd niet mogen toetreden tot de padvinderij.

bron: Gay.nl
       
    
Verenigde Staten: Einde Scoutsban op komst ?!

Er lijkt een einde te komen aan de al tientallen jaren durende ban op homoseksuele groepsleiders bij de padvindersbeweging Boy Scouts of America.

De overkoepelende leiding van BSA behandelt volgende week een voorstel waarin het verbod wordt opgeheven. In plaats daarvan wordt de verantwoordelijkheid hierover neergelegd bij de plaatselijke afdelingen. Die kunnen dan zelf beslissen of een homo hopman en een lesbienne akela kan worden.

BSA stond van twee kanten onder druk. Streng christelijke bewegingen eisten dat het verbod in stand zou blijven, aan de andere kant draaiden grote concerns als UPS en Intel de geldkraan dicht vanwege het verbod op homoseksuele begeleiders. Een petitie van de homoseksuele padvinder Ryan Andresen, die ondanks alle scout-verdiensten werd geweigerd als leider, leverde 460.000 handtekeningen op.

Met de voorgestelde maatregel denkt de leiding van de BSA alle ouders de kans te geven hun kinderen naar een groep te laten gaan, waar ze zich goed bij voelen.

De aartsconservatieve American Family Association heeft in een reactie laten weten dat ze de voorgestelde maatregel afwijst omdat deze de deur wijd open zet voor pedoseksuelen.

bron: GayKrant.nl