dinsdag 29 januari 2013

Britse Defensie-minister botst met Cameron


Philip Hammond, de Britse minister van Defensie, is in aanvaring gekomen met premier Cameron over homo-trouwrechten. Tegenover een groep studenten in Surrey verklaarde hij dat openstelling van het huwelijk voor hem gelijk staat met het gedogen van incest.

De opmerkingen komen op een pijnlijk moment, hij deed zijn uitspraak kort nadat de regering waarvan hij deel uitmaakt, plannen voor open- stelling had ingediend in het Huis van Afgevaardigden.

Zijn opmerking kwam hem op hoon te staan. Tientallen studenten joelden hem uit en eisten gelijke relatierechten voor paren van gelijk geslacht. Op 5 februari wordt er gestemd. Hammond, die naast zijn functie als minister ook als parlementslid kan meestemmen, heeft laten weten dan niet in het land te zijn.

Inmiddels heeft de katholieke kerk laten weten dat leraren op een RK-school degradatie of ontslag tegemoet kunnen zien, als ze een andere relatie aangaan dan die tussen een door de clerus goedgekeurd kerkelijk huwelijk. Ook hier worden homorelaties niet met name genoemd, maar de boodschap is helder.

bron: GayKrant.nl