vrijdag 1 februari 2013

Eindhoven op weg naar Roze Zaterdag


Eindhoven heeft de aftrap gegeven voor de organisatie die moet leiden tot een succesvolle Roze Zaterdag in 2014.

Op een drukbezochte info-bijeenkomst liet RZ-voorzitter Tom van den Nieuwenhuijzen weten dat het geen 'traditionele roze zaterdag zal worden met een podium op de Markt en een infomarkt.'

De opzet is dat in de hele stad evenementen en activiteiten worden ontwikkeld, die met roze lopers aan elkaar worden verbonden. Een deel daarvan zal worden gepland in de oude Philips-wijk Strijp S. Daartoe is de organisatie in gesprek met de NS om tussen station Eindhoven en het daar gelegen station Beukenlaan treinen te laten pendelen.

De gemeente Eindhoven heeft vooral logistieke steun toegezegd, vandaar dat de organisatie sponsors gaat zoeken. Philips heeft medewerking toegezegd, ook eredivisieclub PSV wil meedoen. Uit België is steun aangeboden van het Roze Huis Antwerpen.

Roze Zaterdag Eindhoven zal in 2014 op 5 juli worden gehouden. Dat is een week later dan gebruikelijk (oorspronkelijk wordt Roze Zaterdag op de laatste zaterdag van juni gehouden). Dat kwam op kritiek te staan, omdat op 5 juli niet ver van Eindhoven in Keulen de populaire Christopher Street Day wordt gehouden.

Van den Nieuwenhuijzen zei dat zijn organisatie weinig keus had. "Een week eerder is het WK Voetbal en was er al een evenement in de binnen- stad gepland. Eind juli was voor ons geen optie."

bron: GayKrant.nl