vrijdag 1 februari 2013

'Homohond' van de dood gered dankzij Facebook

Een hond, die van zijn eigenaar een spuitje moest krijgen omdat hij dacht dat het dier homoseksueel was, is gered. Dankzij een campagne op Facebook is een opvang gevonden voor de Amerikaanse bulldog-kruising, die voortaan door het leven gaat als Elton.

De baas van de hond, een man uit Tennessee, had zijn viervoeter betrapt toen die aan het dollen was met een andere mannetjeshond. Toen het gestoei seksuele proporties aannam, vond de man het welletjes. Hij vond het niet kunnen dat zijn bulldog een homo was en dus moest die maar een spuitje krijgen.

Euthanasie
De man dumpte zijn hond in een asiel waar de euthanasie zou uitgevoerd worden. Dat had gisteren moeten gebeuren. Maar dankzij een succes- volle reddingscampagne op Facebook werd het leven van de hond gespaard.

Bang
Een zekere Stephanie Fryns, medewerkster in een dierenasiel, toonde zich bereid de hond te adopteren. Zij gaf de bulldog de naam Elton - naar de Britse zanger en homoseksueel Elton John - en vond een plaatsje voor hem in Woof Connections, een opvangcentrum voor honden in Arkansas. 'Elton maakt een bange indruk, maar dat lijkt me niet abnormaal na wat hij heeft meegemaakt', zegt Stephanie.

Dominantie
Homoseksueel gedrag is niet ongewoon bij dieren en honden in het bijzonder. Dit betekent echter niet dat Elton een homo is, ook al omdat mannetjeshonden niet zelden elkaar bestijgen om hun dominantie te tonen.

bron: Algemeen Dagblad