woensdag 30 januari 2013

Thema Amsterdam Gay Pride 2013 luidt Reflect


Het thema van de Amsterdam Gay Pride 2013 en de bijbehorende botenparade op 3 augustus luidt Reflect. 'We zullen terugkijken naar waar we als beweging van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders vandaan komen. We zullen stilstaan bij onze relatief riante positie in Nederland in relatie tot andere plekken in de wereld', liet directeur Irene Hemelaar van de organisatie woensdag weten.

'Het risico van gevangenisstraf en soms zelfs de doodstraf is in 85 landen nog orde aan de dag. We zullen bovendien tijdens onze activiteiten en de botenparade opnieuw laten zien hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn, en onze diversiteit aan de wereld tonen. Of we leernicht zijn, stoere vrouw of transpersoon', vervolgt Hemelaar.

Het 9 dagen durende Gay Pride festival begint dit jaar op 27 juli. Eerder dan andere jaren begint de inschrijving voor de botenparade al op 01 februari. Vorig jaar ontving de organisatie 188 inschrijvingen. Er zijn 80 plaatsen beschikbaar.
 
bron: Algemeen Dagblad
    

Inschrijving Botenparade start a.s. vrijdag 

De inschrijving voor de botenparade van de Amsterdam Gay Pride start dit jaar al vrijdag 1 februari a.s. Deelnemers hebben ten opzichte van voorgaande jaren na de loting op 3 maart nu meer tijd om een spectaculaire boot te kunnen realiseren. Nieuw dit jaar is het ProGay Approved Label waarvoor alle bootverhuurders en rederijen in aanmerking kunnen komen. Het label garandeert de deelnemers een boot en een schipper die aan alle veiligheidseisen voldoen.

Pro Gay nodigt geïnteresseerden uit om zich in te schrijven via: WeAreProud !! Dit kan van 1 tot en met 26 februari. In 2012 hebben 188 bedrijven en organisaties meegedongen naar een van de 80 beschikbare plaatsen. De stichting verwacht dit jaar een vergelijkbaar aantal aanmeldingen. Bootverhuurders en rederijen kunnen de voorwaarden voor het ProGay Approved Label ontvangen door een email met de bedrijfs- gegevens te sturen naar:  ProGay

De botenparade van de Amsterdam Gay Pride vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 augustus. Het 9 dagen durende Gay Pride festival start op 27 juli en eindigt op de zondag na de botenparade met het traditionele slotfeest op het Rembrandtplein.

Het thema van de Amsterdam Gay Pride 2013 is 'Reflect'. Directeur Irene Hemelaar: "We zullen terugkijken naar waar we als beweging van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders vandaan komen. We zullen stilstaan bij onze relatief riante positie in Nederland in relatie tot andere plekken in de wereld. Het risico van gevangenisstraf en soms zelfs de doodstraf is in 85 landen nog orde aan de dag. We zullen bovendien opnieuw laten zien hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn, en onze diversiteit aan de wereld tonen. Of we leernicht zijn, stoere vrouw, transpersoon. In onze activiteiten, tijdens de botenparade. We zullen schitteren als nooit tevoren."

Deelnemers aan de botenparade zullen het thema verwerken in de uitstraling van de boot. Na inloting heeft men vier maanden de tijd om het idee tot in detail uit te werken. Op zondag 3 maart 2013 zal vanaf 16.00 uur de loting plaatsvinden in The Sugar Factory aan de Lijnbaans- gracht in Amsterdam. In de week daarop volgend zal de deelnemerslijst te zien zijn op de website van:  ProGay  en/of  WeAreProud  !!

bron: GayKrant.n