donderdag 31 januari 2013

Italiaanse Kerk vreest Homohuwelijk


Direct na het voorjaarsoverleg van de Italiaanse bisschoppen afgelopen maandag heeft voorzitter kardinaal Angelo Bagnasco een fel protest laten horen richting de Italiaanse regering. Die kondigde onlangs aan de gezinswetgeving te willen liberaliseren om in een later stadium het huwelijk open te stellen voor iedereen, dus ook voor homoparen.

Volgens Bagnaso wordt met de invoering van het homohuwelijk een stap terug gezet in de sociale ontwikkeling van de mensheid en niet een stap voorwaarts zoals Italiaanse homo-organisaties stellen. "Het huwelijk mag en kan dan ook geen onderwerp zijn van politieke discussie", aldus de kardinaal.

Kardinaal Bagnasco beschuldigde de Italiaanse regering er al eerder van dat zij "het gezin opnieuw wil definiëren en het 'alfabet van de natuur' wil veranderen door de erkenning van alternatieve samenlevingsvormen." Na het overleg van afgelopen maandag zei hij het te betreuren dat de ontwikkeling in Europa gepaard gaat met de ontkenning van menselijke waarden.

Ook liet hij weten kritiek te hebben op de recente uitspraak van het Hooggerechtshof in Rome over homoadoptie. "De rechten van het kind en niet het recht op een kind moeten steeds voorrang hebben op individuele wensen en verlangens."

bron: GaySite.nl