woensdag 23 maart 2016

Cuba | Amerikaanse president 'Barack Obama' pleit voor Homorechten in Cuba

Inmiddels is de Amerikaanse president alweer gevlogen, maar gisteren brak Barack Obama een lans voor mensenrechten in Cuba, en specifiek over homorechten, aldus Winq.nl en NewNowNext.com 

Barack Obama was de eerste Amerikaanse president sinds 1928 die voet zette op het eiland. In een speech pleitte hij voor democratie. Hij zei: "We hebben nog altijd enorme problemen in onze maatschappij, maar democratie is de manier om deze op te lossen. Zo hebben we nu gezond- heidszorg voor meer mensen. En op die manier hebben we voorsprong geboekt op het gebied van vrouwenrechten en homorechten".

 Barack Obama vervolgde: "Ieder persoon zou voor de wet gelijk moeten zijn. Burgers moeten de vrijheid hebben om hun mening te kunnen uiten, zonder angst. Ze mogen kritiek uiten op hun regering en zich organiseren. Ook vreedzaam protest moet mogelijk zijn. Mensen bestraffen die deze mensenrechten beoefenen moet niet mogen".

Onder de aanwezigen waren betrokkenen van de LHBT-organisatie 'Alianza Mano'. Obama richtte zich tot hen met de woorden: "Iedereen hier aan tafel heeft ontzettend veel moed getoond. Ze hebben zich durven uitspreken".

Zie ook:  
bronnen: Winq.nl / NewNowNext.com / YouTube.com