maandag 21 maart 2016

LGBT Asylum Support | "Het COA scheidt - in strijd met regels - een Homostel"

COA  →  Een homostel is door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) uit elkaar gehaald. Ze moeten nu afzonderlijk de proce- dure in voor de aanvraag van hun status. Dat melden: LGBT Asylum SupportRoze Golf Magazine 

De twee uit Syrië hebben bij de registratie als asielzoeker bij het COA aangegeven dat ze een stel zijn.

► Ze werden ondergebracht in de noodopvang in de voormalige gevangenis in Alphen aan den Rijn, waar ze – net als een aantal andere LGBT-asielzoekers – stelselmatig werden bedreigd, gepest en getreiterd. Na bemiddeling van LGBT Asylum Support werden ze tijdelijk gehuisvest bij Humanitas in Rotterdam. Vandaar uit is de een nu naar Doetinchem gebracht en zijn partner naar Ter Apel.

Verontwaardigd
"Dit is in strijd met alle regels wat de COA doet. Je mag stellen niet uit elkaar halen. Het feit dat ze zich als homostel hebben laten registeren wordt niet gerespecteerd", reageert Sandro Kortekaas van LGBT Asylum Support verontwaardigd.

"Er wordt helemaal geen rekening gehouden met het feit dat het hier om kwetsbare asielzoekers gaat. Een van de anderen uit Rotterdam die ook naar Ter Apel moest voor het vervolg van de procedure, werd in de bus al weer gepest en vanaf de eerste dag in Ter Apel constant lastig gevallen".

Zie ook:  COA scheidt Homoseksueel koppel in noodopvang  /  COA scheidt tot twee maal toe Homoseksueel koppel

bronnen: RozeGolf.net / LGBT·AsylumSupport.nl / Facebook.com – LGBT Asylum Support
                                  

LGBT Asylum Support: COA scheidt tot twee maal toe homostelInterview zojuist gegeven aan Radio Roze Golf.#LGBT #LGBTasylumsupport #LHBTvluchtelingen #LHBTnieuws
Geplaatst door LGBT Asylum Support op zondag 20 maart 2016