zondag 20 maart 2016

Oekraïne - Lviv → Demonstratie | "Rechts-radicalen vallen Homo's aan in Lviv"

Oekraïne  →  Enkele tientallen rechts-radicale jongeren hebben gistermiddag de deelnemers aan een bijeenkomst van homoseksuelen en transgenders aangevallen in de West-Oekraïense stad "Lviv"   Er werd met stenen en vuurwerk gegooid naar de ingang van hotel Dnister. Niemand raakte gewond. De ruim aanwezige politie beschermde de deelnemers en zorgde er voor dat zij veilig naar een bus konden waarmee ze in veiligheid werden gebracht nadat er een bommelding binnen was gekomen.

Afgelopen week besloot het stadsbestuur al om demonstraties te verbieden, uit het oogpunt van veiligheid. De organisatoren van de homobij- eenkomst vinden echter dat het stadsbestuur te weinig heeft gedaan om de discriminatie van homo's en transgenders tegen te gaan en om hun burgerrechten te beschermen. Er zijn ook geen arrestaties verricht onder de rechts-radicale jongeren.

Organisator Olena Sjevtsjenko reageerde boos op de gang van zaken: "Ik wil graag weten van iedereen die zich door ons geprovoceerd voelt waar zij het recht vandaan halen om mensen te slaan en bijeenkomsten als deze te verstoren: waardoor voelen jullie je eigenlijk uitgedaagd" ?! Een journalist sprak van "een beschamende dag voor de mensenrechten in Oekraïne".


bronnen: NieuwsUitOekraine.blogspot.nl / UaToday.tv – Ukraine Today / YouTube.com