zaterdag 30 januari 2016

Italië - Rome | "Duizenden Italianen in Rome in protest tegen Homorechten" ‼Vele duizenden Italianen demonstreren zaterdag in Rome tegen wettelijke erkenning en beperkte adoptierechten voor homoseksuele stellen. Het Italiaanse parlement stemt in februari over wetgeving over de homorechten.

Tegenstanders hopen dat ze de plannen van tafel kunnen krijgen ‼  De organisatie van de manifestatie in Rome heeft laten weten dat ze hoopt op een half miljoen deelnemers. 

Verdeeld

De Italiaanse premier Matteo Renzi had eerder gezegd al voor het einde van vorig jaar regelgeving door te voeren ... maar ook de Italiaanse regering is verdeeld.

Italië is het laatste belangrijke West-Europese land dat geen rechten of erkenning heeft gegeven aan homostellen.

Zie ook:
Massaal protest tegen Homorechten in Rome  /  Italiaans protest tegen Homohuwelijk  /  'LGBT rights' in Italy – Wiki   
Italiaanse Senaat hervat bespreking samenlevingscontract HoLeBi's  /  Massaal protest tegen Homorechten in Rome
bron: AD.nl – Algemeen Dagblad / NOS.nl
                      
                   

"Homorechten, Nee" ‼   Duizenden Italianen de straat op in Rome ‼

Homo's die wettelijk erkend worden en - beperkt - recht krijgen om kinderen te adopteren. Het is veel Italianen een doorn in het oog. Vele duizenden gingen in Rome de straat op om duidelijk te laten merken wat ze van het wetsvoorstel vinden.

De organisatie hoopt dat een half miljoen mensen meedoen aan de demonstratie die 'familiedag' wordt genoemd. Maar of dat ook echt zo is, is nog onduidelijk. Wel zijn het er veel. Allemaal fel tegen het wetsvoorstel dat in februari door het parlement wordt behandeld. "Wij zijn een van de weinige westerse landen die zich nog tegen deze afwijking verzetten", zegt de organisator tegen persbureau AP.

Minister bij protest
De Italiaanse premier Matteo Renzi wilde de betere rechten voor homo's eind vorig jaar al door het parlement loodsen, maar net als Italië, is 
ook de regering verdeeld. De minister van Binnenlandse Zaken liet via Twitter weten dat hij achter de demonstratie staat en de minister van Milieu was er zelf bij. "Mijn waarden zijn mijn waarden. Daar valt niet over te onderhandelen", zegt de minister van Milieu.

Ook katholieke broeders demonstreren. Het katholieke Italië is het laatste grote West-Europese land waar homostellen geen rechten of erken- ning krijgen.

bronnen: RTL·Nieuws.nl / YouTube.com