dinsdag 26 januari 2016

Amsterdam | The WareHouse gaat sluiten: "Amsterdam weer Gay-club armer"

De Amsterdamse club The WareHouse sluit per 1 maart zijn deuren. Dat heeft de eigenaar van de dance-nachtclub - Edgar Bonte - via Facebook laten weten. Een geschil met een van de buren van de club heeft The WareHouse de das omgedaan.

In het persbericht schrijft The WareHouse dat, ondanks verschillende investeringen om het oude pand aan de Warmoesstraat te isoleren, de club nog steeds niet kan voldoen aan de strengere geluidsnormen. "De enige optie zou een grondige renovatie zijn, waarbij zelfs experts twijfelen of het de gewenste resultaten zou opleveren". Door geluidsoverlast heeft The WareHouse een langdurig conflict met een bewoner van het aanpa- lende appartementencomplex.
                             

early 2013 - when i got the opportunity to buy the licence to run a dance-club at the notorious Warmoesstraat 96...
Geplaatst door Edgar Bonte op zondag 24 januari 2016
                          
            
                         
Gay geschiedenis
'Wederom verliest Amsterdam een danslocatie waar gay geschiedenis is geschreven', staat te lezen in het persbericht. In het pand huisden eer- 
der de beroemde Cockring (in 2010 gesloten op last van de politie) en club Fuxxx (2011 t/m 2013). The WareHouse was partner van Amsterdam Dance Event (ADE) en werd regelmatig door internationale DJ's bezocht.

Eigenaar Edgar Bonte laat aan Gay.nl weten het sluiten van The WareHouse uiteraard erg te betreuren. "Het is erg jammer dat het zo moet ein- digen. Niemand kan in de toekomst kijken: er komt vast wel weer een nieuwe uitdaging op mijn weg".

The WareHouse heeft nog een aantal grote feesten op de planning staan, zoals een reünie van oude Cockring-DJ's en afterparty's tot zondag- ochtend 11 uur. De sluiting heeft geen gevolgen voor de Rapido- en FunHouse-feesten.

Zie ook:
Gayclub 'The WareHouse' sluit de deuren na conflict met buren  /  En weer sluit een Amsterdamse Homoclub de deuren    
bronnen: Gay.nl / Facebook.com / YouTube.com