woensdag 24 juni 2015

Amerika - 'Gay President' | Liever een President die Homo is dan een Atheïst ‼

Amerikanen hebben het liefst een president die Katholiek is. Een president die niet gelooft kan op weinig steun rekenen. En 74% maakt het niet uit of hij of zij Gay is, aldus PinkNews.co.uk en Winq.nl.

In een online poll werden mensen gevraagd naar de kwaliteiten die een president zou moeten hebben. Ook kregen ze vragen voorgelegd over religie, afkomst en seksualiteit.

Als een presidentskandidaat Katholiek is, zou 93% wel op hem of haar willen stemmen. Ook maakt het meer dan 90% van de respondenten niet uit of een kandidaat Vrouw, Zwart, Joods of van Latijns-Amerikaanse afkomst was.

74% zou stemmen op een kandidaat die Gay is. Die categorie scoort daarbij iets hoger dan Evangelische Christenen, maar lager dan een Mormoonse kandidaat (81%).

Minder populaire kenmerken voor een presidentskandidaat: Moslim (60%) en Socialist (59%). Maar het allerlaagst scoort een kandidaat die Atheïst zegt te zijn. 58% zou op zo'n kandidaat willen stemmen.

Zie ook:
Erop of eronder voor het Homohuwelijk in de VS  /  President Obama zet activist op haar plek: "Schaam je. Je bent in mijn huis" ‼     
President Obama wijst demonstrant terecht op een Gay Pride-receptie  /  Wordt 't Homohuwelijk in de Verenigde Staten legaal ?! 
  
bronnen: Winq.nl / PinkNews.co.uk / YouTube.com