vrijdag 7 augustus 2015

Zweden | "De 'EuroGames' zijn van start gegaan met 71 deelnemende landen"

Woensdag zijn in Stockholm, Zweden, de EuroGames van start gegaan. Eén van de grootste HoLeBi en Transgender sport evenementen ter wereld die elk jaar plaatsvindt in een andere Europese stad. Het is nu trouwens alweer de 14de editie en volgend jaar gaan de spelen naar Helsinki. De EuroGames zijn van oorsprong een Nederlands initiatief en vonden voor het eerst plaats in 1992 in Den Haag.

Meer dan 5000 atleten uit 71 landen doen dit jaar mee aan de EuroGames in 27 verschillende sport disciplines. De spelen kunnen ook worden aanzien als de Europese Olympische Spelen voor HoLeBi's & Transgenders. Op de EuroGames zijn ook hetero's welkom. De spelen werden woensdag gestart met een openings-event waarbij men alle sporten en atleten voorstelde en waarbij voormalig zwem en boks kampioen 'Mikaela Destiny Laurén' de openings-speech hield. Ook de Zweedse minister van Gezondheid en Sport heeft even het woord genomen. Naast de sporten zijn er ook nog tal van andere events zoals cultuur, debatten en party's. De spelen duren tot en met 9 augustus.

EXTRA INFO:  Naast de EuroGames zijn er ook nog de Gay Games en de World Out Games
De World Out Games vinden om de vier jaar plaats. De eerste keer was in 2006 de laatste keer in 2013 in Antwerpen. De volgende editie is 
in 2017 in Miami (VS).
De Gay Games zijn vergelijkbaar met de World Out Games, en vinden ook om de vier jaar plaats, maar de Gay Games zijn kleinschaliger. De eerste Gay Games vonden plaats in 1982 de laatste in 2014 in Cleveland (VS) en de volgende zijn in 2018 in Parijs.

Zie ook:  EuroGames Stockholm 2015 gestart  /  EuroGames Stockholm 2015  /  EuroGames Stockholm 2015 – Website

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com