vrijdag 7 augustus 2015

USA · Showbizz | Fans roepen Beyoncé op voor Homorechten: "BeyBeAHero" ‼

De LHBT-bewoners in Houston (Texas) zetten momenteel de sociale media in met de vraag of zangeres Beyoncé hen kan helpen in hun gevecht tegen een wet die discriminatie binnen de staat toelaat. 

Vorig jaar werd in Houston de regelgeving 'The Houston Equal Rights Ordinance' (oftewel 'HERO') doorgevoerd. Een wet die werd ontwikkeld om bijvoorbeeld LHBT-ers te beschermen op de werkvloer. Klinkt positief zou je zeggen … Toch blijkt een dergelijke wet in Texas nog niet zo makkelijk uitvoerbaar: Gisteren besloot de Supreme Court in Texas dat bewoners over de toekomst van deze wet mogen stemmen in een referendum. De verwachting is niet óf de wet wordt aangenomen, maar wánneer deze wordt afgewezen.


Superster Beyoncé, die zelf afkomstig is uit Houston, zou een grote invloed kunnen hebben op het debat. Gezien de starpower die la Knowles heeft, zou zij met één simpel berichtje op haar sociale media een immense impact kunnen hebben op de uiteindelijke doorvoering van de HERO-wet. Vandaar dat de hashtag #BeyBeAHero momenteel volledig trending over het wereldwijde web gaat ‼ Zal de Queen haar invloed gaan gebruiken ?! Wij houden 't in de gaten ‼


bronnen: GossipGay.nl / Twitter.com / YouTube.com – Vevo