maandag 3 augustus 2015

Verenigde Staten – New England | Lesbisch koppel aangevallen in 'Six Flags' ‼

Twee hetero vrouwen zijn gearresteerd en worden aangeklaagd wegens schendingen van burgerrechten en slagen en verwondingen van een lesbisch koppel op de terreinen van Six Flags in New England (Verenigde Staten). De slachtoffers: een lesbisch koppel van 18 en 19 jaar oud, beide studenten aan de Bryant University in Smithfield, Rhode Island.

De feiten gebeurden afgelopen woensdag. De politie kreeg melding van een gevecht tussen enkele vrouwen op het parkeerterrein van het pretpark. De politie merkte op dat één van de slachtoffers een snee op haar neus had die bloedde. Uit de verklaringen van het lesbische koppel blijkt dat ze over het parkeerterrein liepen en elkaar omarmden. En net op het moment dat ze elkaar een kusje gaven kwam er een vrouw voorbij die hen aanstaarde. De dames vroegen of er een probleem was waarop de vrouw neen antwoordde maar maakte wel een homofobe opmerking wat het lesbische koppel negeerde.

Maar op een bepaald moment keerde de vrouw terug en het lesbische koppel vroeg nogmaals wat haar probleem was en voor ze het wist kreeg ze een vuistslag waarna ze op de grond viel en aan haar haren werd getrokken en gestampt. Toen liep er nog een andere vrouw die werd geroepen door de aanvalster waarna die tweede vrouw het slachtoffer eveneens begon te slaan. Maar toen er steeds meer volk op de parking kwam stopten de twee vrouwen met slaan en liepen ze weg.

De slachtoffers verklaarden nadien ook dat de twee vrouwen een mes bij zich hadden, wat meteen verklaarde hoe één van de slachtoffers aan de snee op haar neus kwam. Gelukkig kon de politie aan de hand van persoonsbeschrijvingen de twee heethoofdige dames arresteren. De vrouw die er als het laatste bij kwam werd na het betalen van 1000 dollar borg vrij gelaten, maar de andere vrouw blijft aangehouden en kan niet op borgtocht vrij komen. Haar proces volgt in september en tot zo lang verblijft ze in de vrouwengevangenis.

bronnen: HoLeBi.info / MassLive.com / YouTube.com