zaterdag 15 augustus 2015

Engeland | Londenaren: "Liever een 'Homo' dan een Moslim als burgemeester"

Volgend jaar moet de Conservative 'Boris Johnson' het veld ruimen als burgemeester van Londen. Zowel de Conservatieven als de Labour Partij heeft een Moslim-kandidaat die het in de peilingen goed doet. Het betreft 'Sadiq Khan' en 'Syed Kamall'. Veel Londernaren denken daar anders over. Uit een peiling blijkt dat 31 procent van hen zich 'ongemakkelijk' voelt bij een Moslim burgemeester.

Als een Homo de eerste burger van Londen wordt, vindt 71 procent van de bewoners dat geen bezwaar. Een burgemeester uit een andere etnische minderheid is voor 13 procent een probleem, een burgermoeder slecht voor 4 procent.

bron: Gay.blog.nl




Engeland - Londen - Burgemeester | "De Londenaren zijn klaar voor een Homo·burgemeester" ‼
                 
De bevolking van Londen heeft geen problemen met een homoseksuele burgemeester. Dat is het resultaat van een enquête onder een deel van de inwoners van de Britse hoofdstad. Volgend jaar mei zijn er verkiezingen en er moet onder meer een opvolger van de huidige burgemeester 'Boris Johnson' gekozen worden.

De enquête door onderzoeksbureau YouGov vroeg of de Londenaren problemen zouden hebben met een persoon op de hoogste positie die niet voldoet aan het standaard 'plaatje'. De ondervraagden mochten zich uitspreken over een Homoseksuele- en Moslimburgemeester. Ook werd gevraagd of een Vrouwelijke burgemeester op weerstand zou stuiten.

Ruim 55 procent van de inwoners van Londen heeft volgens de enquête geen probleem met een burgemeester die Moslim is terwijl 31 procent antwoord juist wel een probleem te hebben met een leider van Moslim komaf. Maar liefst 71 procent zegt het prima te vinden als de volgende burgemeester Homo is. Zo'n 16 procent geeft aan zich niet prettig te voelen bij een burgemeester die op iemand van het zelfde geslacht valt. Tenslotte laat 4 procent weten het niet fijn te vinden als in mei volgend jaar Londen wordt bestuurd door een vrouwelijke burgemeester.

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com