maandag 10 augustus 2015

Amsterdam - GGD - PrEP | "Nieuwe Hiv-killer is zeer populair onder Homo's" ‼

De Amsterdamse GGD meldt dat er zeer veel vraag is naar de Hiv-killer 'PrEP', de pil die besmetting met het virus kan voorkomen. Vooral onder hoofdstedelijke homoseksuelen is de pil zeer populair. De GGD is ruim een maand geleden een proef begonnen waarbij de Hiv-remmer aan 370 personen wordt verstrekt, maar het aantal aanvragen om mee te doen is veel hoger, zo laat de organisatie weten.

PrEP is een pil met Hiv-remmers die een Hiv-infectie kan voorkomen. De pil is bedoeld voor mensen die geen Hiv hebben, maar die wel een verhoogd risico lopen om geïnfecteerd te raken. Doel van de proef is om te onderzoeken hoeveel mannen PrEP willen gebruiken, hoe trouw de tabletten worden ingenomen, hoe het PrEP gebruik wordt ervaren en of het condoomgebruik verandert. 

Het is de eerste keer dat PrEP in Nederland wordt onderzocht en wereldwijd de eerste keer dat deelnemers in een proefproject de keuze krijgen tussen dagelijks PrEP of PrEP volgens een vaststaand schema voor en na seks zonder condoom. Uit recent internationaal onderzoek blijkt dat PrEP heel effectief is: "Nieuwe Hiv-infecties nemen met 86% af".


bronnen: GaySite.nl / YouTube.com