zondag 19 april 2015

Malawi | 'Een huwelijkswet verbiedt huwelijk voor Homo's en Transseksuelen'

Woensdag heeft president van Malawi 'Peter Mutharika' (DPP) een nieuwe Wet over huwelijk, echtscheiding en familiebanden bekrachtigd. De wet definieert het huwelijk als een verbintenis tussen man en vrouw. De wet definieert ook het geslacht van iemand als "bepaald bij geboorte". Als een transseksueel later wil trouwen, zal gekeken worden naar het geslacht op de geboorteakte, niet naar de werkelijkheid, aldus PinkNews.co.uk en ZiZo-Magazine.be.

De wet stelt: "Zulke bepaling bij geboorte vermijdt potentiële problemen veroorzaakt door transseksuelen of mensen die geslachtsveranderende ingrepen later in het leven hebben laten uitvoeren, wanneer die willen trouwen met iemand van hetzelfde geslacht waartoe ze behoorden voor de geslachtsveranderende operatie".

Dat wil dus zeggen dat bijvoorbeeld wie bij geboorte vrouw is en later als man door het leven gaat, toch niet met een vrouw mag trouwen.

De wet stelt homoseks ook gelijk met verkrachting en seksuele intimidatie. Anderzijds verhoogt de nieuwe huwelijkswet de huwbare leeftijd tot 18 jaar. Iets wat mensenrechtenorganisaties wel goed vinden. 'Human Rights Watch' verzet zich wel tegen de transfobe en homofobe bepalingen. De strafwet verbood al mannenseks en vrouwenseks op straffe van vijf jaar cel.

Zie ook: 
  Malawi – 'Peter Mutharika' | "Vanaf nu staat Homoseksualiteit volgens de wet gelijk aan verkrachting"      
  Eerste Homohuwelijk in Afrika  /  In Afrika vallen er doden als Westerse Kerk het Homohuwelijk erkent

bronnen: ZiZo-Magazine.be / PinkNews.co.uk / YouTube.com