donderdag 23 april 2015

Amsterdam | "Eerste editie van Rainbow Awards: 29 juni in Pathé Tuschinski"

Tijdens de eerste editie van de Rainbow Awards worden prijzen in meerdere categorieën uitgereikt aan mensen en organisaties uit de Nederlandse gayscene. De Rainbow Awards is een gloednieuw rode-lopergala en wordt georganiseerd door 'Diva Mayday' (Performer, Eventmanager en DJ), Peter van Vught (Milkshake, Paradiso en Club NYX) en Gay.nl. Op maandag 29 juni 2015 wordt de eerste editie van de awardshow gehouden in Pathé Tuschinski te Amsterdam.

Nederlandse LHBT's (Lesbiennes, Homo's, Biseksuelen en Transgenders) verschijnen vaak alleen positief in het nieuws tijdens de Amsterdamse gaypride of wanneer er een bekendheid uit de kast komt. De negatieve berichtgeving krijgt steeds vaker de overhand; het toenemende geweld tegen homo's en sluitende horecazaken halen vaker het nieuws. Die trend moet met de Rainbow Awards een halt worden toegeroepen. Bij succes zal de Rainbow Awards een jaarlijks evenement worden.

Tijdens de avondvullende show zullen awards worden uitgereikt in de categorieën entertainment, nightlife en emancipatie. Bij de show zal dan ook een brede mix van prominenten uit de entertainmentwereld, uitgaansscene en politiek aanwezig zijn.

Via website www.rainbowawards.nl zullen we jullie binnenkort oproepen tot het uitbrengen van jullie stem op shortlists in de verschillende categorieën. De shortlists worden samengesteld door diverse organisaties die hun stempel drukken op de Nederlandse LHBT-gemeenschap. De Rainbow Awards zijn publieksprijzen.

Zie ook: 
Amsterdam krijgt nieuw Roze Event: "De Rainbow Awards"  /  Nieuw in Amsterdam: "De Rainbow Awards"     
Rainbow Awards zetten Nederlandse LGBT-gemeenschap in positief daglicht  /  Rainbow Awards – Website

bron: Gay.nl