dinsdag 10 maart 2020

Bestuur van 'Pride Amsterdam' stapt op na rel rond voorzitter 'Frits Huffnagel'

Amsterdam  →  Het vijfkoppige bestuur van de stichting "Amsterdam Gay Pride" (AGP) treedt nog vóór de komende editie van "Pride Amsterdam" af. Dat maakte de stichting maandag bekend.

Aanleiding is de aanhoudende onrust binnen de LHBTI+-community. Die ontstond afgelopen week na uitspraken op persoonlijke titel van voor- zitter Frits Huffnagel in het NPO 1 radioprogramma "Spraakmakers", staat in een persverklaring.
                                                                       
  
                                                          
Frits Huffnagel liet zich toen uit over 'de vluchtelingencrisis' aan de grens van Turkije en Griekenland. "We zien een kind en denken 'oh wat zielig', terwijl we niet een vader zien die daarachter staat die misschien 'oorlogsmisdaden' heeft gepleegd en een moeder die dat misschien heeft ge- faciliteerd", zei hij onder meer.

Bijna honderd actiegroepen eisten daarop het vertrek van Frits Huffnagel als voorzitter van de organisatie van de jaarlijkse botenparade in de 'Amsterdamse grachten'. Het bestuur stelde eerder nog dat Frits Huffnagel niet hoefde af te treden. Nu is besloten dat het 'voltallige bestuur aftreedt'. Dat bestaat uit vijf leden, inclusief voorzitter Frits Huffnagel.
                                                                      
                                                                                                                                
Oud-wethouder 'Carolien Gehrels' van Amsterdam is gevraagd om als formateur op zoek te gaan naar kandidaten voor een nieuw bestuur. Alle voorbereidende activiteiten rondom Pride Amsterdam eind juli gaan gewoon door, meldt de stichting in een persbericht.
Eerder geplaatst op GayNi8euws.blogspot.com:
   COC Nederland | "Het COC eist aftreden Pride-voorzitter 'Frits Huffnagel' na uitspraak in NPO 1 radioprogramma Spraakmakers" ‼ 
                                                            
  
                                                                       
Zie ook:

bronnen: 
Nieuws.nl / Facebook.com  AD.nl / DeGaykrant.nl  Cartoon → Reindert Meutstege Facebook.com  Parool.nl / YouTube.com