donderdag 5 maart 2020

COC eist aftreden Pride–voorzitter 'Huffnagel' na uitspraak in radioprogramma

Frits Huffnagel  –  COC Amsterdam eist in een open brief het aftreden van Frits Huffnagel, voorzitter van Pride Amsterdam, naar aan- leiding van uitspraken die hij deed in het radioprogramma 'Spraakmakers'. Daarnaast zegt het "COC" de samenwerking met stichting Amsterdam Gay Pride (AGP) op tot gehoor is gegeven aan het verzoek.

In het radioprogramma gaf Frits Huffnagel zijn mening over de huidige 'vluchtelingencrisis' aan de grens met Turkije en Griekenland. Hierin zei hij onder meer: "Nee, geen nieuwe vluchtelingen ‼  Die mensen moeten hier niet naartoe. Wij zien een kind en denken dan 'oh wat zielig', terwijl we zien niet die vader die daarachter staat die misschien oorlogsmisdaden heeft gepleegd en een moeder die daarachter staat die dat heeft gefacili- teerd".
                                                     


COC Amsterdam distantieert zich van de volgens hen 'zeer ongenuanceerde en kwetsende uitspraken over vluchtelingen en migranten'. Bovendien vindt het bestuur dat stichting Amsterdam Gay Pride niet juist op de uitspraken heeft gereageerd.
             
Zie ook:
bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Twitter.com – COC Amsterdam / Twitter.com – Spraakmakers