donderdag 12 maart 2020

Openbaar Ministerie | "De omstreden 'Nashville Verklaring' is niet strafbaar" ‼

Openbaar Ministerie  –  De omstreden Orthodox-Christelijke "Nashville Verklaring", ook wel omschreven als het 'anti-Homo pamflet', is niet strafbaar. Dat oordeelt het Openbaar Ministerie (OM) na bestudering van de Nashville Verklaring.

Begin januari publiceerde het Reformatorisch Dagblad onder de titel "Gezamenlijke verklaring over Bijbelse seksualiteit" de Nederlandse vertaling van het Nashville Statement ‼  De verklaring was door een groot aantal mensen ondertekend, onder meer door SGP–politicus Kees van der Staaij.

De publicatie zorgde voor veel meldingen bij 'anti-discriminatiebureaus' en bij de politie. Ook zijn er meerdere aangiften gedaan, zowel tegen de in- houd van de verklaring als tegen de opstellers, ondertekenaars en ondersteuners.

Lees verder op de website van AT5.nl:  "Omstreden Nashville Verklaring niet strafbaar" ‼ 
                                                             

                                          
Zie ook:
OM | "Termen Nashville Verklaring in lijn met taalgebruik Bijbel"   Anti-Homo pamflet 'Nashville Verklaring' niet strafbaar
Nashville Verklaring is niet strafbaar  /  Nashville Verklaring niet strafbaar  /  Nashville Verklaring niet strafbaar → Google ‼


Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: AT5.nl / Facebook.com – AT5.nl / Facebook.com – DeGaykrant.nl → NOS.nl