dinsdag 15 maart 2016

Deze advertentie kan "Calvin Klein" een boete van duizenden euro's opleveren

Amerika ↔ Rusland  →  Hoewel er weinig in de erotische sferen lijkt te gebeuren in de nieuwe reclame van Calvin Klein, blijkt de video toch veel stof op te doen waaien in Rusland.

Een recente promotiecampagne voor een nieuw luchtje van het modemerk, maakt behoorlijk wat tongen los. Overheidsinstanties zeggen diverse klachten te hebben ontvangen over de reclame van het parfum CK2. De advertenties zouden propoganda vormen voor homseksualtieit en pedo- filie. Dat melden diverse Britse media maandag. De klachten zouden onder andere zijn binnen gekomen via YouTube.com.

In de advertenties zijn verschillende koppels te zien, zowel van het verschillende als van hetzelfde geslacht, waarvan het niet specifiek duidelijk is of zij op relationeel gebied verbonden zijn  Calvin Klein ziet de video vooral als "het uitbeelden van de sensatie van het leven en het vieren van een diversiteit aan verschillende verbintenissen tussen twee mensen". Mochten Russische autoriteiten daar anders over denken kan dat het modemerk een boete tot zo'n 13.000 euro opleveren.

bronnen: Winq.nl / YouTube.com