donderdag 24 september 2015

TLC – 21.00 uur – Docu-serie 'I Am Cait' | Het nieuwe leven van Caitlyn Jenner

TLC zendt de achtdelige documentaire serie I Am Cait uit met Caitlyn Jenner (voorheen bekend als Olympisch kampioen Bruce Jenner) die door het leven gaat als transgender vrouw.

De serie vertelt haar intieme verhaal en we zien hoe Cait haar 'nieuwe leven' beleeft als de persoon die ze altijd al heeft willen zijn. Naast dat de docu-serie laat zien wat Cait's transitie betekent voor de relatie met haar familie en vrienden, worden kijkers geconfronteerd met de vele uitdagingen waar transgender vrouwen en mannen mee te maken krijgen gedurende hun leven voor en na de transitie.

In juni van dit jaar haalde Caitlyn de wereldpers met haar eerste verschijning als transgender vrouw op de voorpagina van de Vanity Fair. Haar nieuwe Twitter-account @Caitlyn_Jenner kreeg binnen enkele uren meer dan een miljoen volgers. Zelf kreeg Cait veel positieve reacties vanuit de hele wereld, maar ze realiseert zich dat niet iedereen op zoveel begrip kan rekenen. "Dit is een serieuze issue, mensen sterven hierom", zegt ze in de serie.

Ze is zich bewust van de enorme verantwoordelijkheid die ze heeft met de serie aangezien zij een stem heeft, daar waar vele anderen die niet hebben.

Uitzending – Nederland:    I Am Cait is elke donderdag om 21:00 uur te zien op TLC
Uitzending – Vlaanderen:  I Am Cait is elke donderdag om 22:00 uur te zien op TLC    

Zie ook:  
Bruce Jenner wordt vrouw in 'I Am Cait'  /  Caitlyn Jenner – Docu 'I Am Cait'  /  Caitlyn Jenner krijgt tweede seizoen van 'I Am Cait'  

bronnen: TLC.nl / YouTube.com