zondag 20 september 2015

België - Queen - Joe FM · Top 2000 | Queen opnieuw op nummer 1 in Top 2000

Bohemian Rhapsody, het wereldbekend nummer van Queen is door de luisteraars van JOE FM naar de toppositie gestemd. Voor het zevende jaar op rij bracht JOE de voorbije twee weken de allergrootste hits in één muzikale lijst. 

De JOE-luisteraars stemden Queen op één, op de voet gevolgd door Bryan Adams met Summer of '69 en ABBA met Dancing Queen. De JOE-dj's gaven dit jaar ook een reis weg naar de geboorteplaats van de nummer 1-artiest in de lijst. De gelukkige winnaar is Christel Simons uit Borsbeek geworden. Zij mag op reis naar Zanzibar, de geboorteplaats van Queen-frontman Freddie Mercury.

De Top 2000 brengt dit jaar een aantal nieuwigheden met zich mee: zo duikt het VTM-programma Liefde voor Muziek voor de eerste keer op in de lijst. Stan Van Samang staat immers voor het eerst in de Top en dat met z'n single Goeiemorgend, Goeiendag, een nummer dat voortkwam uit het programma. De hoogst genoteerde Belg dit jaar is dan weer Luc De Vos zaliger: Mia van Gorki staat op nummer 8. Het nummer komt zo voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Top 2000 voor in de top 10.

De meest genoteerde groep dit jaar is opnieuw ABBA met 23 noteringen. Het oudste nummer is Mad About The Boy van Dinah Washington. Een andere opvallende stijger in de lijst is The Scene. Hun single Iedereen Is Van De Wereld steeg van nummer 347 vorig jaar naar de 84ste plaats dit jaar.

bronnen: GayLive.be / YouTube.com