zondag 16 augustus 2015

Amerika - Kentucky - Jeugdgevangenis | "Haatpredikende pastor ontslagen" ‼

De Amerikaanse staat Kentucky heeft alle priesters, geestelijken en vrijwilligers die actief zijn in jeugdgevangenissen verboden om homoseksualiteit nog langer af te wijzen en de geaardheid als een zonde te bestempelen. De afgelopen weken hebben alle medewerkers een brief ontvangen waarin ze moeten verklaren zich niet denigrerend of haatdragend uit te laten over homoseksuelen. Tot nu toe weigerde één pastor de verklaring te ondertekenen. Hij is op staande voet ontslagen en mag nooit meer werkzaamheden uitvoeren binnen de jeugddetentie in de staat Kentucky.

Pastor 'David Wells' werkte al dertien jaar in de Warren County Regional Juvenile Detention Center waar hij gedetineerde jongeren geestelijke bijstand verleende. Ook organiseerde hij regelmatig kerkdiensten binnen de gevangenismuren. Maar deze werkzaamheden mag hij niet meer uitvoeren. "Ik mag homoseksualiteit niet zondig noemen maar dit kunnen ze niet van mij vragen. De bijbel zegt immers dat homoseksuelen een zondig leven leiden en dat woord van God wil ik blijven verkondigen. Ook wil ik homojongeren de mogelijkheid op genezing en verlossing niet ontnemen", aldus Wells in Amerikaanse media.

De meeste gevangenispredikanten hebben de verklaring inmiddels wel ondertekend. Zij zullen de jeugddelinquenten niet met 'denigrerende taal' aanspreken of op welke wijze dan ook haat prediken jegens de LGBT-gemeenschap. Ook mogen ze na het ondertekenen homoseksuelen niet meer abnormaal, afwijkend of zondig noemen en de homojongeren oproepen hun seksuele geaardheid aan te passen. In de brief wordt met nadruk gesteld dat eenieder die zich niet kan of wil houden aan de nieuwe beleidsregels, gebaseerd op hun religieuze overtuigingen, direct alle activiteiten binnen de jeugdgevangenissen in de staat dienen te beëindigen.

bronnen: GaySite.nl / WND.com / YouTube.com