donderdag 20 augustus 2015

Australië | "Homo·koppel dat al 48 jaar samen is wil trouwen maar kan niet" ‼

Een Homo-koppel dat al 48 jaar samen is wil graag trouwen. Maar dat kan niet want hun overheid blijft weigeren het homohuwelijk te legaliseren. John Challis, 87, en zijn vriend Arhur Cheeseman, 83, hebben de pech in Australië te wonen. Het land waar meer dan 70% van de inwoners achter het homohuwelijk staat, maar waar de overheid vierkant tegen het homohuwelijk blijft.

Toch hopen John en Arthur dat ze nog voor hun dood met elkaar kunnen trouwen. "We zijn al 48 jaar een koppel, en we zijn even gewoon als andere koppels. Het enige wat misschien een beetje anders is, is het feit dat we elk jaar dichter naar elkaar toe groeien, en we elkaar elke dag graag zien", zegt John. Hun gezondheid is vrij goed gezien hun hoge leeftijd. Alleen Arhur heeft was last met zijn gehoor en zijn gezichtsvermogen.

De heren willen dolgraag met elkaar trouwen maar beseffen dat zolang 'Tony Abbott' eerste minister is de kans erg klein is dat het homohuwelijk legaal zal worden. Naar eigen zeggen begrijpen ze niet goed waarom ze niet gewoon kunnen trouwen terwijl hun relatie al zo lang stabiel en monogaam is. Vandaag werd er opnieuw een wetsvoorstel ingediend om het homohuwelijk te legaliseren,maar er kwamen maar twee politici opdagen om het wetsvoorstel te bespreken. Er zullen nog wetsvoorstellen volgen maar geen van allen maken kans omdat de meerderheids partijen en vooral de eerste minister vierkant tegen blijven.

Zie ook:
Australië | "Hetero's blijven massaal opkomen voor Homohuwelijk"  /  Australië wil Homohuwelijk bij opening parlementair jaar

bronnen: HoLeBi.info / SameSame.com.au / Vimeo.com / YouTube.com