maandag 14 december 2015

VS | Grootste LGBT-rechtenorganisatie Pride Agenda in New York stopt ermee

Amerika  →  De Empire State Pride Agenda, de grootste LGBT-rechtenorganisatie in New York, stopt ermee. Dat heeft de organisatie op haar website bekendgemaakt. Vriend en vijand werden door de aankondiging verast. De groep werd in 1990 opgericht, in een tijd waarin de roze medemens in New York wettelijk amper beschermd was. "Na 25 jaar zijn de doelstellingen bereikt", aldus de Pride Agenda.

Nu ook transgenders op de werkvloer officieel zijn beschermd, heeft het bestuur er unaniem voor gekozen om de stekker eruit te halen. De groep zal de lopende werkzaamheden nog tot halverwege 2016 afhandelen. Pride Agenda zegt dat er "op politiek en beleidsniveau meer dan honderd overwinningen zijn behaald voor de New Yorkse LGBT's", zoals het opnemen van seksuele oriƫntatie in anti-discriminatie wetten, be- scherming van roze scholieren tegen pesten op school en openstelling van het huwelijk.

Gouverneur Andrew Cuomo van de staat New York prijst de groep en zei dat het "zonder de Empire State Pride Agenda niet dezelfde staat zou zijn geweest". Menig roze New Yorker is overigens minder enthousiast: "Critici zijn bang dat een conservatieve gouverneur sommige be- haalde rechten in de toekomst makkelijk van tafel zou kunnen vegen".

Zie ook:  Grootste LGBT-organisatie van New York stopt ermee  

bronnen: Gay.blog.nl / PrideAgenda.org / YouTube.com